Nyomtatás

A sikeres online eseménymarketing lépései

388

Arról már rengeteget hallottunk, hogy a mai világban a cégek marketingtevékenysége során elengedhetetlen az internetes marketing eszközök bevetése. A legtöbb cégvezető vagy vállalkozó ilyenkor a közösségi média marketingre gondol, azonban az online marketing ezen specifikált ágazata csak egy kis szelete a teljes digitális marketingkommunikációnak. A közösségi média platformok egyik hátránya, hogy a felhasználók napi szinten megszámlálhatatlan mennyiségű hirdetéssel találkoznak böngészés közben, ezért nagy a harc a hirdetők között a felhasználók figyelméért.

Cikkünkben összeszedtük, hogyan alkalmazható az eseménymarketing az online térben és hogyan növelheti az ügyfelek elköteleződését vállalatunk iránt.

Miért fontos az eseménymarketing?

A rendezvények szervezése és tartása már évekkel ezelőtt is fontos marketingkommunikációnak számított a cégek életében, azonban az internet térhódítása előtt ez egy időigényes és költséges folyamat volt. Amióta életünk nagy része áttevődött az online térbe – és ezt a koronavírus-járvány csak fokozta –, ezzel párhuzamosan az online jelenlévő vállalkozások is igyekeznek minél aktívabbak lenni a digitális térben.

A mai, kiélezett verseny során a legtöbb vállalat jelen van a közösségi oldalak valamelyikén, mégis kevesen használják ki a platformokon létrehozható események és kampányok nyújtotta lehetőségeket. De miért is olyan fontos ez? A legtöbb vállalkozás célja, hogy ha csinál vagy kommunikál valamit, akkor az a lehető legtöbb potenciális és már meglévő ügyfélhez jusson el. Ez nincs másképp az online rendezvények esetén sem, legyen az egy workshop, egy meghívott vendég előadása vagy egy új termék bemutatása.

Az eseményeknek a bevételszerzés mellett van még egy fontos céljuk: ami nem más, mint az élménynyújtás. Azzal, ha egy cég képes élményt nyújtani ügyfeleinek, nem csak több interakciót tud kiváltani vásárlóiból, hanem növeli az ügyfelek elköteleződését a cég vagy a márka iránt.

Fontos lépések a sikeres online eseménymarketinghez

Az első és legfontosabb lépés, hogy tudjuk, mi is pontosan az esemény célja és ki a célcsoport. A cél lehet szórakoztatás, tudásbővítés, de a reklámozás is, a lényeg, hogy a célközönség számára is egyértelmű legyen. A közönséget célszerű demográfiai jellemzők mentén, és esetleg hobbi vagy élethelyzet alapján szűkíteni, hiszen az esemény hirdetése e paraméterek alapján fog eljutni a potenciális közönséghez.

Második lépésként elengedhetetlen a kampány szempontjából egy menetrend, ami alapján nem csak a tartalmak ütemezhetők be, de sokkal könnyebb kalkulálni és szervezni is. Mindezek mellett fontos, hogy a kampány kiegészüljön posztokkal. A legjobb, ha a hirdetéseknek van konzisztenciája, egy egységes design és a megfelelő szövegezés sokkal sikeresebb kampányt eredményezhet.

Honnan vezet az út a sikeres eseménymarketinghez? Hát persze, hogy egy „wow” élménytől! Egy hatásos taser videóval hatalmas mértékben növelhető az elérések száma és így az esemény iránt érdeklődők száma is. Egy ilyen film készítése azonban már némi speciális eszközt és tudást igényel, azonban sok online videó készítő programmal már hatásos kisfilmek készíthetők, de szakemberekre is bízható a teaser kampány.

Forrás: Rackhost.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek