Nyomtatás

Mintha kitört volna a vakáció – rekordot dönthet idén a táborszezon

400

Az eddigi jelentkezések alapján arra lehet számítani, hogy rekordévre készülhet a nyári táboros szakma. Bár még jó pár hónap hátra van, már most több mint száz turnus közül lehet válogatni.

Az szja-visszatérítés, illetve a SZÉP-kártyás fizetés fokozza a beiratkozási kedvet, az áremelés azonban ebben a szegmensben is valószínű. Tóth Bélát, a Táborfigyelő gyermektábor-összehasonlító portál vezetőjét kérdeztük.

Az idei évben is folytatódott az a tendencia, hogy a „korán ébredő” szülők már január végén, február elején elkezdték foglalni a táborhelyeket a gyerekeiknek a nyári szünetre, ráadásul az előző évi azonos időszakhoz képest nagyjából 10 százalékos növekedés is látható a foglalásokban – mondta a Táborfigyelő gyermektábor-összehasonlító portál vezetője.

Tóth Béla arra is felhívta a figyelmet, hogy már az előző évben is 190 ezer gyermek táborozott, megközelítve a 2019-es rekordévet, tehát ha a mostani növekedés marad, márpedig a lehetőségek erre adottak,

a 2022-es év abszolút rekordév lehet, túlszárnyalva a 2019-es csúcsszezont.

A táborszervezők bizakodnak, hogy a koronavírus-járvány végre teljesen visszahúzódik majd, de az elmúlt két év tapasztalatai is azt mondatják, hogy biztosan lesznek nyári táborok. Tóth Béla szerint az sem mellékes tényező, hogy már nemcsak arról lehet beszélni, hogy a táboroztatók milyen mértékben vannak átoltva, hanem hogy 5 éves kortól már a gyermekek is olthatók, így a kockázat még inkább a minimálisra csökken.

A Táborfigyelő vezetője arra is rámutatott, köszönhetően annak, hogy a SZÉP-kártyák alszámlái közötti átjárhatóságot az év végéig meghosszabbították, és a táborok több mint egyharmadánál ezzel a béren kívüli juttatással is lehet fizetni, vagy épp a családi adóvisszatérítésnek,

a szülők anyagi lehetőségei jobbak is lehetnek, mint a 2021-es évben,

pedig már akkor is várólisták alakultak ki a legnépszerűbb táborok esetében, illetve új turnusokat is kellett kiírni, mert annyira sok gyereket szerettek volna a szülők táboroztatni, hogy végre kiszakadjanak a pandémiás, online „oktatós”, digitális világban töltött időszakból, és végre a valóságban játszhassanak egymással.

| Forrás: infostart.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek