Nyomtatás

Pumpapark épült Újbudán – Új helyszínen figurázhatnak a BMX-esek

372

Az újbudai BMX-esek, triálosok és mountain bike-osok is próbára tehetik magukat a Sport11 Sportközpont mellett létesült ingyenes pályán. A pumpapálya elnevezése a pumpáló mozgásból származik, amit a bringás azért fejt ki, hogy tekerés nélkül is lendületben maradjon.

Pumpapályán tekerni nemcsak kiváló szórakozás, de az egyik legjobb edzési lehetőség is a kerékpáros sportban, a különleges mozgásnak köszönhetően a szédítő kanyarokat és a látványos ugrásokat lendületes tempóban úgy hajtja végre a bringás, hogy nem tekeri a pedált.

pumpapark2

A pumpapálya – angolul „pumptrack” – egy közösségi tér, ahol ha megfelelően „pumpálunk”, akkor tekerés nélkül lehet rajta körbe-körbe haladni.

Eddig csak két pumpapark működött Budapesten, Kőbányán és Budafokon, most azonban – civil kezdeményezés nyomán – a XI. kerületben, a Sport11 közelében is új létesítmény épülhetett. A sportpálya létrehozását az önkormányzat és az Országos Bringapark Program fele-fele arányban finanszírozta. Újbuda sportcége szeretett volna biztonságos alternatívát kínálni azoknak a gyerekeknek is, akik rendszeresen a Budaörsi Repülőtér környéki autóutakon bringáznak. Amellett, hogy a 29 millió forintból épült, ingyenesen használható pálya jó lehetőség a BMX-es alapkészségek elsajátítására, profi egyesületeknek is otthont adhat.

A Bringapark Program segítségével idén összesen 52 kerékpárospálya kap támogatást az országban. A most megépült létesítmény a Balatoni kerékpárút tervezett nyomvonala közelében helyezkedik el, így bekerülhet az ország kerékpáros-vérkeringésébe.

| Forrás: welovebudapest.com

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek