Nyomtatás

Jöhet a fizetős TikTok

475

A TikTok csütörtökön megerősítette, hogy teszteli a platform fizetőssé tételét, megnyitva ezzel az utat a rövid formátumú videók alkotói számára, hogy díjat kérjenek a tartalmukért – írja a The Verge.

A vállalat egyelőre nem osztott meg részleteket arról, mikortól teszik lehetővé a tiktokkereknek a fizetős tartalmak előállítását, ahogy arról sem, pontosan hány alkotó teszteli jelenleg az ötletet, vagy hogy milyen lehet a fizetős struktúra. A cég szóvivője, Zachary Kizer a The Verge-nek küldött e-mailben megerősítette, hogy

az előfizetéses rendszer tesztfázisban tart, és azt is hozzátette, a vállalat mindig keresi a lehetőséget arra, hogy értéket teremtsen a közösségének és gazdagítsa a TikTok-élményt.

Egyébként a felületre feltöltött klipekkel, például szponzorált tartalmakkal, eddig is szépen lehetett keresni: egy 17 éves lány 2020-ban annyi pénzt videózott össze, amennyit még Darren Woods, az ExxonMobil elnök-vezérigazgatója sem vihetett haza abban az évben. Ezzel párhuzamosan a cég anyavállalata, a ByteDance csalódást keltő, 70 százalékos bevételnövekedést ért el.

Ráadásul a TikTok decemberben a borravaló funkciót is bevezette, hogy segítse az alkotókat tartalmaik pénzre váltásában. A fizetős rendszer egy újabb lépés lehet ebbe az irányba.

A fizetős TikTok híre azután érkezett, hogy az Instagram is bejelentette, elindítja az előfizetői rendszer tesztjeit néhány influencerrel. Az előfizetők havi díjat fizetnek majd azért, hogy hozzáférjenek az általuk követett alkotók exkluzív tartalmaihoz.

A különböző szintek ára 0,99 és 99,99 dollár között mozog majd havonta, attól függően, hogy az alkotó mennyit kér, és egy lila jelvény jelzi majd az előfizető státuszát az influencernek a kommentszekcióban.

A Meta-tulajdonban lévő Instagram azt mondja, legkorábban jövőre tervezi, hogy nem vesz el részesedést az alkotók előfizetési bevételeiből.

| Forrás: vg.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek