Nyomtatás

Arcfelismeréssel fizethetik be az ebédet a brit sulimenzán

214

Kilenc oktatási intézményben vezetik be az arcfelismerésen alapuló menzapénz-befizetést az Egyesült Királyságban Skócia North Ayrshire kerületében. A fejlesztő a CRB Cunningham, a fejlesztés pedig a járvány hozadéka.

Az arcfelismerő rendszerrel szeretnék csökkenteni a fizikai érintkezések számát, mellette pedig felgyorsítani az ebédbefizetést.

A rendszer nem alkalmas valós idejű megfigyelésre, tehát nem szkenneli aktívan a tömeget, állítja a fejlesztő. A felismerés úgy működik, hogy a titkosított, az adatbázisban eltárolt adatot veti össze az ebédelni kívánó gyerekek arcképével, írja a Qubit az Engadget nyomán. Az, hogy biometrikus eljárást alkalmaznak, nem új. Egyes brit iskolákban már eddig is használtak ujjlenyomat-leolvasós azonosítást. Az arcfelismerés azonban ennél gyorsabb, nem kell hozzá érintkezés sem, és jóval biztonságosabbnak is találták a tesztek során. A fejlesztő szerint visszaélésre nincs lehetőség, mint például a PIN-kódok esetén.

A helyi városi tanács elmondta, az iskolába járó gyerekek szüleinek 97 százaléka egyezett bele előzetesen abba, hogy arcfelismerő rendszert használjon az iskola. A brit adatvédelmi szervezetek azonban továbbra is aggodalmasnak tartják a módszert, érveik szerint azzal, hogy iskolákban arcszkennelést használnak, intézményi szinten teszik elfogadottá a megfigyelést, ami oda vezethet, hogy a diákok megszokják, ha valaki megpróbálja adataikat felhasználni.

| Forrás: index.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek