Nyomtatás

Módosul a vendéglátósokat ellehetetlenítő rendelet

115

Tegnap írtunk arról, hogy megjelent egy rendelet a vendéglátóhelyek számára, amely a korábbinál sokkal több szakképzett munkaerő alkalmazását írja elő. A szakma felháborodott, a tárca reagált.

Tegnap nagy hullámokat vert a Telex cikke arról a szeptember 1-je óta érvényben lévő rendeletről, amely előírja a vendéglátóhelyek számára, hogy a hideg-meleg ételek és italok, valamint cukrászati termékek készítését mostantól kizárólag szakképesítéssel rendelkező személy végezheti. Augusztus végén a Magyar Vendéglátók Ipartestülete részletesen tájékoztatott a jogszabályról, amely egy a Telexnek nyilatkozó szakember szerint egyenesen betarthatatlan a vendéglátóegységek számára, mivel a rendkívüli mértékű munkaerőhiány miatt nemhogy szakképzett, de képesítetlen munkavállalót sem találni.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium már hétfő délután sietve reagált a hírre és közölte a portállal, hogy kezdeményezik a képesítési követelmények rendeletének módosítását. Azt írták, a képesítési követelmények rendelete több alkalommal történt egyeztetést követően, a gazdasági érdekképviseletek, kamarák és szövetségek javaslatára jött létre. „Az elmúlt időszakban érkezett piaci visszajelzéseket figyelembe véve azonban az Innovációs és Technológiai Minisztérium kezdeményezte a szabályozás módosítását. A módosítás lényege, hogy a jövőben ne legyen kötelező valamennyi munkavállaló szakképesítése. A javaslat részleteiről a tárca tájékoztatni fogja a nyilvánosságot”.

| Forrás: turizmusonline.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek