Nyomtatás

Fókuszban a világ legizgalmasabb városai a NatGeón!

487

A National Geographic csatorna a város kedvelőinek és a tanulni vágyóknak egy különleges négy hetes műsorfolyamot állított össze, amely során külföldi városokat, építészeti remekműveket ismerhetnek meg a nézők.

A városokra és az építészetre koncentráló műsorok szeptember 23-tól október 15-éig láthatóak a National Geographic csatornán. Ebben a kiemelt időszakban olyan új műsorok lesznek elérhetőek, mint például a Városépítők című dokumentumfilm sorozat, amely a Föld nyolc városának – Berlin, Párizs, New York, Tokió, Seattle, Nápoly, Sydney, Canberra – gondjait, sikereit tárja elénk, valamint a várost meghatározó építészeti alkotásokat is bemutatja.

A sorozatban láthatjuk, milyen gondokkal kell megküzdeniük ezeknek az ikonikus városoknak. Nápolyra például egy aktív tűzhányó jelent veszélyt, New York pedig a globális felmelegedés következményeitől retteg. Berlin jelenleg hemzseg a startupoktól, tudatosan kozmopolita, és messzemenőkig elkötelezett a társadalmi kohézió és a fenntartható fejlődés mellet, viszont ebből adódnak a társadalom minden rétegét érintő kihívások is. Tokió, több mint 13 millió embernek ad otthont, a japán főváros mégis biztonságos és élhető. A Városépítőkből megtudhatjuk, hogyan lehetséges ez, főként annak ismeretében, hogy Tokió aktív, minden pillanatban földrengésekkel és cunamikkal fenyegető törésvonalak közelében fekszik. Canberra a sorozatban bemutatott városok közül a legfiatalabb – választ kaphatunk arra, miként lehet létrehozni egy nagyvárost gyakorlatilag a semmiből. A Városépítőkből kiderül az is, mennyire más lenne Párizs, ha nem létezett volna a híres Haussmann báró, az urbanizáció zseniális, jövőbelátó irányítója. Seattle-t jelenleg az Egyesült Államok leggyorsabban fejlődő városai között tartják számon, a high-tech cégek jelenléte miatt. Viszont, Seattle-ben nemcsak a high-tech laboratóriumok mélyén történnek varázslatos dolgok, de sok esetben maguk az épületek is zseniális alkotások - a Városépítőkben „közelebbről” is megnézhető az ikonikus Space Needle torony, a Washington-tavon épült úszó híd és a világ legnagyobb átmérőjű fúrt alagutja is.

A Városépítők mellett külön sorozat foglalkozik a lenyűgöző, korunkat meghatározó építészeti alkotásokkal: a TOP 10-Az építészet remekművei sorozat epizódjai szintén október közepéig lesznek láthatóak. Megismerhetjük a nagyvárosokra jellemző tereket; a városi parkok, kertek tervezésének folyamatát; a világ legszebb, legkülönlegesebb színházait, és olyan formabontó épületeket „járhatunk be”, mint például a moszkvai Boldog-Vazul székesegyház, a híres londoni Uborka (a Gherkin felhőkarcoló), a velencei Szent Márk-székesegyház; a milánói operaház, a La Scala.

| Forrás: digitalhungary.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek