Nyomtatás

Már foglalható a hévízi Post Covid Care program

361

Hévíz Város Önkormányzata, a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. és öt hévízi szálloda sajtótájékoztatón mutatta be a Post Covid Care programot, amelyet a megváltozott vendégigényekre reagálva hévízi szakemberek hívtak életre.

A speciális, több szolgáltató együttműködésével létrejött, komplex Post Covid Care program az országban az elsők között nyújt megoldást a Covid-19 betegségen átesett, már gyógyult, de poszt-Covid tünetegyüttessel küzdő vendégek részére – emelte ki Papp Gábor, Hévíz polgármestere, aki példamutatónak értékelte az új egészségturisztikai terméket életre hívó szakmai munkát. Hozzátette:

fontosnak tartja, hogy a program mérhető eredményekkel záruljon és így példaértékű kezdeményezésként működjön, akár nemzetközi szinten.

A program részleteit dr. Moll Veronika reumatológus-fizioterápiás szakorvos, a Hotel Európa Fit orvosigazgatója mutatta be. Elmondta, hogy Hévíz 220 éves, gyógyászatban elért tradíciói és eredményei, a helyi szakorvosok és egészségügyi dolgozók szakmai tapasztalatai és Hévíz egyedi adottságai együttesen teszik lehetővé a betegségen átesett vendégek gyógyszermentes kúráját.

Müller Pápai Zsuzsanna, a NaturMed Hotel Carbona vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy a Post Covid Care program újabb bizonyítéka a hévízi szakemberek hatékony együttműködésének. A hévízi hotelek megmutatták, hogy a megváltozott helyzetben, együttes erővel, a piac változásaihoz és nem utolsósorban a vendégek megváltozott igényeihez alkalmazkodva gyorsan tudnak reagálni.

Az egészségprogramot a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. fogta össze, melynek ügyvezető igazgatója. Pálffy Tamás elmondta: a heviz.hu oldalon már elkészült a program bemutatását célzó aloldal, és a csatlakozó hotelek honlapjain is megtalálhatók a Post Covid Care csomagok.

A Post Covid Care program a már bizonyított Hévízi Tradicionális Kúra mintájára fog működni. A kezelésekre érkező páciensek szállodai kényelemben, orvosi felügyelet mellett professzionális és egyénre szabott kezeléseket kapnak.

A vendég bármelyik hévízi helyszínt is választja, a program menete és a kezelések minősége teljesen azonos.

A hévízi szakemberek a poszt-Covid-szindróma tüneteit – pl. nehézlégzés, mellkasi fájdalom, izomgyengeség, koncentrációs zavarok és pszichés problémák – igyekeznek enyhíteni, vagy ha lehetséges, teljesen megszüntetni.

A beteg állapotát egy online kérdőív segítségével már érkezés előtt feltérképezik, a kezelések megkezdése előtt, szállodán belül, illetve helyi magánklinikán pedig további teljes körű orvosi kivizsgálásra van lehetőség.

A szakemberek célja az egyénre szabott kezelési program összeállítása, hiszen a tünetek betegenként jelentősen eltérnek. Amennyiben a tünetek súlyossága indokolja, akár a programtól eltérő, kórházi ellátást is javasolhatnak. A kezelések időtartama a tünetek súlyosságától függően változó, de minimum egy hét.

Hévízen a gyógyulás érdekében számos kezelés áll rendelkezésre a szállodák kínálatában a fürdőkezelésektől a gyógymasszázson át a dietetikai tanácsadásig. A Hévízi-tó klimatikus környezete pedig kiváló helyszíne az olyan szabadtéri testedzéseknek, mint a nordic walking, a séta, a jóga vagy a kerékpározás.

A program jelenleg öt helyszínen foglalható: Hotel Spa Hévíz, Hotel Európa Fit, NaturMed Hotel Carbona, Hotel Palace Hévíz és Lotus Therme Hotel & Spa.

| Forrás: turizmus.com

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek