Nyomtatás

Két év után ismét megnyílt a világ legnagyobb kortárs művészeti vására, az Art Basel

533

Több mint 250 válogatott galéria kínálja műveit a 20. és a 21. századból itt, ezzel a legfontosabb kortárs múzeummá változtatva az Art Baselt 2021. szeptember 26-ig - adja hírül a euronews.com portál.

Amikor nagyszerű mű kerül ki a piacra, akkor van rá kereslet, de az elmúlt másfél évben azt tapasztaltuk, hogy néha szerény volt a kínálat, mert a művészek nem voltak biztosak benne. hogy épp akkor el akarják-e adni a művüket"

– mondja a Sotheby's aukciósház kortárs osztályának feje, James Sevier.

De a piac erős maradt, és az árak valójában a kínálat hiánya miatt mentek fel."

33 országból érkeztek ide galériák kínálatukkal, feltörekvő művészeket és olyan szupersztárokat is bemutatva, mint például Jean-Michel Basquait, akinek műveiért akár 40 millió dollárt is elkérhetnek.

A gazdasági bizonytalanság és a járvány miatti korlátozások ellenére az eladások szárnyalnak.

Az emberek vásároltak a járvány alatt, hiszen a művészet egy szenvedély" - mondja ez a galériatulajdonos,Almine Rech. "De most teljesen más itt lenni az alkotások előtt személyesen, két olyan év után, amikor az eladások emailekben zajlottak."

Az Art Basel szeptember 21-én nyitotta meg a kapuit a szakma előtt, a nagyközönség péntektől vasárnapig, azaz szeptember 26-ig látogathatja meg a vásárt.

| Forrás: turizmusonline.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek