Nyomtatás

170 ezer darabból készült, 100 ember építette, több mint 150 kiló a Momén születtett Lego-alkotás

487

A közel 170 ezer LEGO elemből álló, a Lego és a MOME együttműködéséből született, a Talent Awards 2020/21 nyertes alkotásából épített fotómozaikot Szabó Évu, a MOME Tervezőgrafika szakos hallgatója álmodta meg.

A 150 kilogramm súlyú alkotást több mint 300 órán át, közel százan építették a Lego mozaik szakértő tekerd! csoport vezetésével - áll a Kreatívnak eljuttatott közleményben.

A vidám színvilágú, pop-art stílusú alkotás szeptember 7-ig tekinthető meg a MOME campusán.

A hagyományteremtő céllal létrehozott, a MOME polgárok mellett a nagyközönséget is megszólító különleges program célja, hogy összehozza a design, a művészetek és a LEGO kockák rajongóit. A különleges, fotómozaik technikával épített alkotás a Beszélgetés a Campuson címet kapta, és a művészet, a design és a tudomány ezer szálon való kapcsolódását jeleníti meg.

Amikor elolvastam a kiírásban megadott feladatot, hogy Lego- kockákból alkossuk újra a saját világunkat, rögtön beindult a fantáziám és hamarosan meg is született az alapötlet. Felülmúlhatatlan élmény, hogy most a valóságban is, ráadásul ekkora méretben láthatom viszont az elképzelésemet”

– mondta el a különleges kihívás kapcsán az alkotó.

A pályázat májusi eredményhirdetése óta a digitális tervrajz fizikai formát öltött, a megvalósításban a MOME hallgatóin és munkatársain kívül a Lego mozaikok építésére specializálódott, hátrányos helyzetű fiatalokból álló tekerd! kreatív csoport is részt vett, kivételes tapasztalatával erősítve az építésen teljes erőbedobással dolgozó csapatot.

A több mint 100 ember bevonásával, több mint 300 órán át zajló munka eredményeként létrejött, 169 416 kockából álló alkotást augusztus 31-én ünnepélyes keretek között mutatták be a közönségnek.

A mozaikot a MOME GROUND fogadóterében lehet megtekinteni szeptember 7-ig.

| Forrás: kreativ.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek