Nyomtatás

Országszerte 356 koncert- és rendezvénysorozat valósulhat meg

359

A kormány támogatásával 356 koncert- és rendezvénysorozat jut közel 5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatáshoz. A Magyar Turisztikai Ügynökség közreműködésével 2021. augusztus és október között 40 nagyvárosi, 216 kisvárosi koncert és 100 falunap valósulhat meg országszerte.

A kormány célja, hogy minél több könnyűzenei eseménnyel támogassa az újraindítást, továbbá segítve ezzel a koronavírus-járvány által leginkább sújtott előadóművészeti és rendezvényszektort – fogalmaz az MTÜ közleménye.

A kormány elfogadta a Közösségi Élet Újraindításáért Felelős Operatív Törzs javaslatát, amely közel 5 milliárd forint támogatást biztosít 356 könnyűzenei rendezvény megvalósítására.

Országszerte augusztus és október között a nagyvárosokban 40 nagykoncert, a kisebb településeken 216 fesztiválkoncert, a kisebb falvakban pedig összesen 100 falunap megrendezésére lesz lehetőség.

A zenei rendezvények kiemelt jelentőségűek, nagymértékben hozzájárulnak a turizmus fejlődéséhez. Mindemellett erősítik a kulturális életet és megismertetik az eseményeknek otthont adó településeket, bővítve ezáltal azok turisztikai kínálatát, miközben rengeteg embernek adnak munkát nemcsak a szűken vett turisztikai szektor számára, hanem a kapcsolódó vállalkozásoknak is.

A koncertek mellett szórakoztató programok és gasztronómiai élmények is várják majd a látogatókat az ország különböző rendezvényein.

A programterv kidolgozása és a rendezvénysorozat lebonyolítása a Magyar Turisztikai Ügynökség feladata, a támogatás igénybevételéről és módjáról később adnak tájékoztatást.

| Forrás: turizmus.com

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek