Nyomtatás

Fecskéknek építettek hotelt a Tisza-tónál

241

A május 10-i madarak és fák napján adták át a Tisza-tavi kerékpáros Centrumnál épült fecskehotelt, amelyet az egyre csökkenő számú molnár- és füsti fecskék számára alakítottak ki.

De május 31-ig összesen hatszáz műfészket – ötszáz molnárfecskéknek és száz füsti fecskéknek készült fészket – helyeznek ki a Tiszafüred és Poroszló között épült kerékpárútnál, valamint a Tisza-tavat átszelő kerékpároshídon a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), valamint a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság szakemberei, írja az I love Tisza-tó magazin.

A Kerékpáros Centrum udvarának sarkán állították fel a hotelt, amelyre összesen 24 műfészket helyeztek ki. Az ötletgazdák és a támogatók azt remélik, hogy élettel telnek meg a fészkek, és hogy a fészkek közötti résekbe is fészkelni fognak. A fecskehotel átadásán tartott sajtótájékoztatón elhangzott, hogy egy fecske egy szezon alatt egy kilogram bogarat (köztük szúnyogot) eszik meg, így ők természetes rovarirtókként is funkcionálnak.

Tiszafüreden nem ez az első projekt, amely a madarak védelmét és élőhelyük megteremtését szolgálja. A településen ugyanis tavaly indult el a Fecskebarát Füred program, amely során a közintézményekre ötven fecskefészket helyeztek ki. Ezeket a helyiek az MME weboldalán található útmutató alapján otthon készítették el, a kezdeményezéshez pedig óvodák és iskolák is csatlakoztak.

(Forrás: travelo.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek