Nyomtatás

Rekordalacsony volt a mozik látogatottsága az első szabad hétvégén

114

A repertoár egyelőre meglehetősen szűkös, számos mozi még ki sem nyitott, az előadásokra pedig csak védettségi igazolvány birtokában lehet beülni.

 

Nem igazán akarunk még moziba menni

Május elsején - az újranyitási folyamat legújabb fázisában - hosszú idő után ismét elérhetővé váltak a legkülönfélébb szolgáltatások azoknak, akik már rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. Múlt hét szombattól kezdve ismét rendelkezésünkre állnak az éttermek belső terei, újra fogadnak vendégeket a szállodák, megint látogathatunk sporteseményeket, de mindezek mellett ismét megnyitották kapuikat az állatkertek, vadasparkok, játszóházak, fitnesztermek, továbbá a színházak és a mozik is.

Logikus feltételezés lenne, ha azt gondolnánk, hogy egy ennyire hosszú - körülbelül félévesre nyúlt - böjtidőszak után a kiéhezett közönség valósággal megrohamozza majd a kulturális intézményeket, különös tekintettel a színházakra és a mozikra. Az utóbbi időben ugyanis rengeteg színházi előadás maradt el és mozibemutatókra sem került sor (jóllehet a meghatározó streamingszolgáltatók jóvoltából folyamatosan megtekinthette az új filmeket a közönség).

Mégsem ez történt, sőt épp ellenkezőleg: az első szabad hétvégén olyan kevesen váltottak jegyet mozifilmekre, amire talán emberemlékezet óta nem volt példa. Ez persze nem jelenti automatikusan azt, hogy a közönség filmek iránti igénye megcsappant volna a pandémia legkritikusabb időszakában. Mindössze arról van szó, hogy nyitás ide vagy oda, egyelőre még ellentmondásokkal teli a jelenlegi koronavírus-helyzet, a mozik és színházak iránti korábbi kereslet pedig nem fog varázsütésre visszatérni.

 

A teljes cikk: Rekordalacsony volt a mozik látogatottsága az első szabad hétvégén

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek