Nyomtatás

Hétfőtől lazulnak az iskolai szabályok

245

Hétfőtől, azaz május 10-től az óvodások és iskolások tesióráit és szakköreit tarthatják sportlétesítményben, uszodában, edzőteremben, vagy akár jégpályán is.

A közlöny szerint az óvodások és iskolások esetében lehetővé válik a sportlétesítmények, az uszodák, az edzőtermek és a jégpályák szervezett keretek között (testnevelésóra, sportszakkör, iskolai sportkör vagy sportoktatás) történő látogatása.

Május 10-én a nyitás következő fázisa keretében az általános iskola felső tagozatán és a középiskolákban, felnőttképzésben is visszatér a jelenléti oktatás, ezzel függ össze a sportlétesítmények használatának engedélyezése is.

Emellett megszűnik a közigazgatásban az otthoni munkavégzés, és a magánszektorban sem kell a munkáltatónak arra törekednie, hogy munkavállalói otthonról dolgozzanak.

A kormány arról is rendelkezett, hogy a koronavírus ellen védett személy felügyelete alatt álló tizennyolcadik életévüket be nem töltöttek karanténkötelezettség nélkül térhetnek haza Magyarország területére.

Egy másik, most megjelent kormányrendelet pedig arról szól, hogy „a felsőoktatási intézmény rektora dönthet az oktatás – így különösen a hallgatók gyakorlati képzésének, valamint a tanulmányi és vizsgaszabályzat szerint hallgatói jelenlétet igénylő tudásmérésnek – személyes érintkezés mellett történő megszervezéséről, a szükséges védelmi intézkedések betartásával.”

(Forrás: nlc.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek