Nyomtatás

A Kopaszi-gát melletti BudaParton nyit újra a Dürer Kert

649

A Kopaszi-gát szomszédságában lévő BudaParton nyit újra a Dürer Kert. A Duna partján épülő új városnegyed „BudaPart a kultúráért” nevű kezdeményezése részeként kerül a Dürer az új helyre, melynek kerthelyisége akár már a nyár folyamán megnyithat.

A sajtóközleményből kiderül, hogy a Dürer két koncertteremmel és egy kerthelyiséggel nyit újra a BudaPart déli részén, a Lágymányosi-öböl partján. A Dürer Kert vezetősége többek között a jó megközelíthetőség, az egyedülálló vízparti környezet és a hosszú távú, biztos bérleti szerződés miatt döntött az új, vízparti helyszín mellett.

A közel kétéves keresés alatt nagyon sok helyszínt megnéztünk és legjobbnak a BudaParton található terület bizonyult. Más lesz a hangulata, mint a régi Dürernek, de ez a helyszín a közvetlen Duna partjával, természetközeliségével és a méretével egy nagyon szép kihívást és feladatot jelent számunkra. A BudaPart vezetőségének hozzáállása, kreativitása adott nekünk a döntésben egy nagy adag impulzust

– mondta el Nagy Zsolt, a Dürer Kert ügyvezetője.

2020 őszén derült ki, hogy a Keleti Blokk próbaterem-komplexum mellett lebontják az épületet az Ajtósi Dürer soron, melynek helyére luxusapartmanokat építenek, így költöznie kell a Dürer Kertnek. A hely jövője akkor vált igazán bizonytalanná, amikor 2018 nyarán Garancsi István érdekeltségébe került az Ajtósi Dürer soron található egykori ELTE-ingatlan.

(Forrás: 24.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek