Nyomtatás

Új lakóval bővült a Debreceni Állatkert: ismét jávorantilop született

334

Nem sokkal a május 1-i újranyitást követően az ország legnagyobb jávorantilop-csordájának otthont adó Debreceni Állatkert ma újabb gyarapodásról számolhat be.

Az április 11-én született életerős kis nőstény borjú már kíváncsian ismerkedik társaival az Afrika-panoráma kifutóban, ahol a látogatók is megtekinthetik az immár kilenctagú csapatot. Hazánkban a jávorantilop igazi állatkerti ritkaságnak számít, hiszen csak Győrött és Debrecenben látható, az utóbbi intézményben viszont évről évre új utódokkal bővülő csordával találkozhatunk.

Az Afrika déli és keleti szavannáin őshonos jávorantilop (Taurotragus oryx) a második legnagyobb ma élő antilopfaj, mivel a kifejlett bikák akár a 180 cm-es marmagasságot és az egytonnás testtömeget is elérhetik. Méretéhez hasonlóan impozánsak a vöröses homokszínű szőrzetén húzódó függőleges fehér csíkok és a gyakran fél méteres hosszt is meghaladó, többszörösen csavart, egyenes szarv, amellyel mindkét nem rendelkezik. A fajt főként az élőhelyvesztés és a húsáért, bőréért és trófeájáért való orvvadászata veszélyezteti, így szerepel a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) fenyegetett fajokat tartalmazó Vörös Listáján.

(Forrás: hellovidek.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek