Nyomtatás

Új, Magyarországon egyedülálló COVID ellenanyag és vírus neutralizációs vizsgálatok a CMC Déli Klinikán

327

Nyilván mindenki kíváncsi rá, hogy a COVID-19 betegségből való felgyógyulását követően vagy az oltás beadása után mennyire védett és vajon mennyi ideig tudja megőrizni immunitását a vírussal szemben. Ezekre a kérdésekre kínál megnyugtató és hazánkban egyedülálló választ a CMC Déli Klinika.

Sváby András a Heti Napló című műsorában már eredményesen tesztelte az új és hazánkban kizárólagosan itt elérhető vizsgálatokat.

A késői ellenanyagok termelődése a fertőzést, vagy a COVID-19 vakcina beadását követő 3.- 4. hét után éri el a maximumot. Ezek a késői ellenanyagok biztosítják a hosszú távú (hónapokig-évekig) tartó védelmet az újabb vírusfertőzés ellen.

A termelődő ellenanyagok mennyiségének meghatározása mellett kiemelt fontosságú az ellenanyagok vírus-semlegesítő hatásainak megismerése. Tehát a vizsgálat kiterjed arra is, hogy az ellenanyagok milyen vírus gátló hatást biztosítanak, mennyire vagyunk védettek a fertőződéssel szemben.

Ezekkel az új vizsgálatokkal pontosan meghatározható az a gátló hatás, amellyel a vérben lévő ellenanyagok képesek semlegesíteni az új koronavírus különböző variánsait, mutánsait.*

A biológiai alapú mesterséges intelligenciával támogatott módszer jelentős előnye, hogy a hazai betegekből származó teljes koronavírus törzsek ellen termelődő ellenanyagokat, valamint az itthoni vírus mutánsok elleni semlegesítő, gátló hatásokat lehet vele pontosan meghatározni. Tehát a vizsgálat kiterjed arra is, hogy az ellenanyag jelenléte mellett mennyire vagyunk védettek a fertőződéssel szemben.

A késői ellenanyagok termelődése a fertőzést, vagy a COVID-19 vakcina beadását követő 3.- 4. hét után érik el a maximumot. Ezek a késői ellenanyagok biztosítják a hosszú távú (hónapokig-évekig) tartó védelmet az újabb vírusfertőzés ellen.

Minőségbiztosított, biológiai alapú mesterséges intelligenciával is támogatott vizsgálatokat egy személyre szabott, egyedi rizikófelméréssel is kiegészítik a CMC Déli Klinikán annak érdekében, hogy a pontos diagnosztikához minél több információ álljon rendelkezésre a kórelőzmény, az egyéni rizikófaktorok, a vírusfertőzés lefolyása / COVID-19 vakcina beadása illetve az ellenanyag termelés mennyisége, dinamikája és koronavírus neutralizációs hatásai kapcsán.

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek