Nyomtatás

Tízből négyen szeretnének állami támogatást a lakásvásárláshoz

219

Egyelőre még némi bizonytalanság jellemzi a lakáshitelpiacot a koronavírus-járvány miatt, de az látható, hogy az idén a lakásvásárlást hitelből tervezők nagyobb arányban érdeklődnek a támogatott megoldások iránt - derül ki az ingatlan.com-csoporthoz tartozó money.hu összefoglalójából.

100-ból mennyien szeretnének támogatott megoldást?

Azok közül, akik az ingatlan.com Hitelintéző szolgáltatásán keresztül kerestek valamilyen finanszírozási megoldást a tervezett lakásvásárlásukhoz, az idén 43 százalékuk érdeklődött a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) keretében elérhető konstrukciók vagy a babaváró kölcsön iránt. Szemben a tavaly április óta eltelt tizenkét hónapra vetített 39 százalékos átlaggal. Vagyis ebben az évben már 100 lakásvásárlást fontolgató háztartásból 43 támaszkodna valamelyik támogatott verzióra.

Az idei adatokból az is látszik, hogy az érintettek átlagosan 12 millió forintos saját erővel rendelkeznek, és ehhez igényelnének valamilyen lakáshitelt. Ebben segít a Hitelintéző, a szolgáltatás ugyanis megmutatja, hogy a megadott adatok alapján mekkora hitelre, milyen támogatásra jogosult az illető, azaz a kiválasztott ingatlan belefér-e a büdzsébe.

Hogyan néz ki a lakáshiteltorta?

A money.hu összefoglalójából kiderül az is, hogy az hivatalos jegybanki adatok szerint az idei év első két hónapjában összesen 127,5 milliárd forint összegben kötöttek új lakáshitel-szerződéseket a bankok, ezeknek a 13 százalékát adták a támogatott konstrukciók, a piaci alapú lakáshitelek aránya pedig 87 százalékos volt.

A múlt év azonos időszakában a támogatott konstrukciók 20 százalékos részét adták a 155 milliárd forintos szerződéses összegnek, a fennmaradó 80 százalék pedig piaci alapú lakáshitel volt.

(Forrás: realista.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek