Nyomtatás

A hétvégén költészettel borítják be Szentendrét

200

Szentendrén lírai sétával ünneplik a magyar költészet napját. A Szentendrei Kulturális Központ A költő te magad légy! - „szabad-ötletek jegyzéke” címen kiadott felhívására érkező versek az április 11-ei hétvégén lesznek olvashatók szentendrei közintézmények ablakaiban, belvárosi kirakatokban, illetve buszmegállók plakáttartóiban.

A 61 versmegállót tartalmazó Szentendre Verstérkép segítségével bárki gyalogosan vagy kerékpárral könnyedén megkeresheti, és elolvashatja a költeményeket, így ünnepelve meg a magyar költészet napját.

A Szentendrei Kulturális Központ március eleji felhívásának célja egyrészt a magyar költészet napjának méltó megünneplése, másrészt a hosszú ideje tartó járványhelyzetből való kiszakadás, kulturális feltöltődés, közösségi megmozdulás, bemutatkozási lehetőség.

kolteszet2

„Mi is, mint minden más kulturális intézmény, november óta zárva vagyunk. Ettől függetlenül dolgozunk, missziónkat szem előtt tartva: kulturális élményt szeretnénk biztosítani minden nehézség ellenére, sőt leginkább éppen a nehézségekből való kiszakadás okán. A virtuális térben futó projektjeink mellett szerettünk volna - a járványügyi szabályozások betartásával- „valós”, szabadtéri programokat kínálni az embereknek. Ehhez az elképzelésünkhöz leginkább az egyénileg bejárható, szabadtéri séta látszott a legjobb formának, ezért március 15-re egy Történelmi-irodalmi sétával, húsvétkor egy városszerte játszható Húsvéti fészekrablással, a magyar költészet napjára pedig a lírai sétával készültünk.” - meséli az intézmény ügyvezetője, Lakatos Judit.

kolteszet3

A költő te magad légy! felhívásra olyan, az irodalom iránt érdeklődő és fogékony emberek jelentkeztek, akik nemcsak olvasni szeretik a költeményeket, hanem ők maguk is írnak verseket. A felhívásnak hatalmas sikere lett: folyamatosan érkeztek a versek a szervezőkhöz, akik azokat plakát formájában helyezik ki szentendrei közintézmények ablakaiba, belvárosi kirakatokba, illetve buszmegállók plakáttartóiba. A hétvégére pedig elkészítették Szentendre Verstérképét, mely tartalmazza a 61 helyszínt, ahol a beérkezett versek találhatók.

A hétvégén már minden érdeklődő -kezében Szentendre Verstérképé-vel- egy felejthetetlen lírai sétát tehet (gyalogosan vagy akár kerékpárral) Szentendrén, így ünnepelve a magyar költészet napját.

További információk>> szentendreprogram.hu

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek