Nyomtatás

Ötven éve alakult meg az LGT

455

1971. április 6-án jelentették be az első magyar szupergrup megszületését.

A zenekart megalakító tagok mindegyike már ismert, elismert zenésznek számított. Az Omegából érkezett Presser Gábor és Laux József (illetve Laux felesége, az „LGT ötödik tagja”, a szövegíró Adamis Anna), a Metróból Frenreisz Károly, a szólógitáros pedig a Hungária korábbi zenésze, Barta Tamás lett.

Az LGT megalakulása tehát több más együttes válságát is jelentette, különösen az Omegát érintette rosszul két alaptaguk, a billentyűs, zeneszerző Presser, és a dobos, Laux kiválása, erről Hűtlen barátok címmel dalt is kiadtak.

Az LGT bemutatkozó koncertje a Budai Parkszínpadon volt júliusban, augusztusban megjelent az első kislemeze (rajta a Boldog vagyok és a Ha volna szíved), decemberben első nagylemezük Locomotív GT címmel.

Az LGT a magyar rockzene történetének egyik legfontosabb zenekara. A hvg.hu Minden idők legjobb magyar albumai listáján két lemeze is szerepel, a Bumm és a Loksi.

Az első kislemezdal:

(Forrás: hvg.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek