Nyomtatás

Hol dolgozik majd a Covid-generáció?

414

Van, aki vérplazmát ad; van, aki diplomásként sült krumplit süt. Egyesek tanulás helyett fizikai munkát végeznek. Sokan pedig munka nélkül maradtak. Kevés az olyan Z-generációs, akinek a járványhelyzetben is zökkenőmentesen zajlik az élete.

A Z-generációra egyre többen utalnak  COVID-, vagy „lockdown generationként". Az angol lockdown kifejezés lezárást jelent, a járvány következtében egy ország vagy város teljes lezárására célozva ezzel. Az ENSZ munkaügyi szervezete az ILO és az Unicef  is így nevezi a kb. 2009 és 1995 között született fiatalokat, mivel meghatározó közös fiatalkori élményük lettek a járvány miatti intézkedések és az ezzel járó bezártság, korlátozott lehetőségek. A periférián élő fiatalok közül sokaknak nem adatik meg, hogy otthon online tanulhassanak. Több nagycsaládnál nincs elég eszköz ehhez, és vannak olyan családok, ahol a gyerekekre is számítanak most a megélhetés biztosításában. Egészen elképesztő beszámolókat hallottam vidéki pedagógusoktól arról hogyan járnak ki óra helyett hatodik-hetedik osztályos diákjaik a mezőkre kártékony pockokat mérgezni, mások kőkemény segédmunkára mennek el ebben az időszakban tanulás helyett.


Hogy is néz ki ez elméletek helyett a valóságban?

Olvasd el a teljes cikket, ahol személyes történetek mellett, a szakértő tanácsai is megtalálhatók: 
https://panpeterstop.blog.hu/2021/03/14/mi_lesz_veled_covid-generacio

Bereczki Enikő  generációs szakértőtől bővebben itt és itt olvashat.

(Üzleti Hírszerzés)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek