Nyomtatás

A világ legszebb mozijai közé választották a budapesti Puskint

271

A legszebb tíz között végzett a Puskin, ezzel híres párizsi, amerikai, madridi és londoni mozikat is maga mögé utasított.

A Timeout magazin a világ ötven legszebb mozija közé választotta az Astoriánál található Puskin mozit. A szerkesztők a top ötvenhez a világ minden tájáról válogattak mozikat, a Puskin az előkelő tizedik helyet kapta meg a listában.

A cikkben azt írják, hogy a budapesti mozik alapvetően is nagyon stílusosak, de klasszikus eleganciájával az egykori Fórum mozi, most Puskin mozi kiemelkedik szépségével a mezőnyből. Szerintük gyönyürűek az épület márványoszlopai, melyek még 1926-ból valók:

az ember úgy érzi magát a nagyteremben, mintha egy időgépbe ülne és az elegáns székeken visszautazna a mozizás hőskorába.

Az aranyozott tetőt pedig a szerző a Hobbit könyvek Szmaug sárkányának aranybirodalmához hasonlítja. Szerintünk is gyönyörű, gratulálunk Puskin!

(Forrás: roadster.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek