Nyomtatás

Hollywoodban korzózott az 5 perc alatt feltölthető villanymotoros hiperautó

340

A tekintetmágnes Hyperion XP-1 Las Vegas után Los Angeles utcáin is megmutatta magát.

A tavaly nyár végén leleplezett környezettudatos hipersportkocsi, a Hyperion XP-1 először idén év elején tűnt fel a forgalomban, amikor is a virtuálisan megrendezett CES 2021 szakkiállítás ürügyén Las Vegas utcáin és a Mojave-sivatagban gurultak vele.

A még mindig álcázófóliát viselő autót most ismét közszemlére bocsátották, ezúttal Los Angeles utcáin lehetett megtekinteni a sorozatgyártás felé közelítő #H2 matricás prototípust.

A villanymotoros meghajtású modell egy feltöltéssel mintegy 1600 kilométert képes megtenni úgy, hogy egy teljes töltés akár 5 perc alatt is megoldható.

A Hyperion nem az akkumulátor-technológiát forradalmasította, hanem úgy döntött, hogy nagy nyomáson tárolt hidrogénből üzemanyagcellás megoldással, vagyis fordított vízbontással nyeri a villanymotorok működtetéséhez szükséges energiát.

autokor2

A négykerékhajtású és háromfokozatú automata váltóval rendelkező Hyperion XP-1 alig 2,2 másodperc alatt tudja le a 0-100-as gyorsulást, a végsebessége pedig 356 km/h.

A karbonszál és a titán széles körben alkalmazásával sikerült elérni, hogy az autó tömege alig 1248 kilogramm.

Az egyelőre ismeretlen árú Hyperion XP-1-ből 300 darabot terveznek gyártani, az első példányokat várhatóan 2022-ben vehetik majd át a megrendelők.

(Forrás: hvg.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek