Nyomtatás

Egyedi babavilág

203

A három tartóoszlopot rejtő labirintusos polcrendszer adja a bababolt varázslatos báját.

„A gyerekkor egy különleges és varázslatos idő, ami tele van kihívásokkal és megannyi kalanddal. Mi pedig szívesen veszünk részt benne” – ez volt a mottója a lengyel Kokosek bababolt tulajdonosainak, amikor a mode:lina™ építésziroda segítségével életre keltették egyedi berendezésű, hangulatos üzletüket.

A Wrocław központjában található bababolt megvalósítása a helyiség adottságai miatt nem is volt annyira egyszerű feladat. A belső tér elrendezése eleve nem volt túl előnyös, ráadásul még három vaskos tartóoszlop is tagolta azt középen. A tervezők azonban előnyt kovácsoltak a hátrányból és ötletesen úgy alakították ki a teret, hogy az oszlopokat elrejtve, egy szigetszerűen elhelyezett polcrendszert alakítottak ki, amire rengeteg környezetbarát kabalafigurát, természetes kozmetikus, csodálatos játék került. Ráadásul ennek köszönhetően a középső részen egyfajta árkád-labirintus alakult ki, ahol a például a kiválasztott babakocsik könnyedén ki is próbálhatók.

Az üzlet nem csak direkt módon segíti a szülőket a környezetbarát játékok kiválasztásában, de egyben inspirációt is nyújt nekik.

Annak érdekében, hogy korosztálytól függetlenül mindenki számára megfelelő teret hozzanak létre, az üzlet bútorainak nagy részét ovális, organikus formájúra tervezték. Ugyanez a lekerekített forma jelenik meg a központi sziget formájában is, ami teljes egészében terrazzóból készült, és ami leginkább egy papucsállatkára hasonlít.

babaa2

Az üzlet rendkívül világos terében a pasztell púderszínű falak és a bútorok mellé semleges hatású betonpadlót választottak, a bútork funérjait réz kiegészítők, míg a fehér mennyezetet lefelé lógó, felhő alakú panelek díszítik. A közvetlenül a kirakat előtt kialakított platformok szezonálisan változó kiállítási térként mutatják be a lengyel tervezőcsoport, a Dodoplan által készített termékeket. Az üzlet belsőépítészeti megoldásai nem csak a megrendelők álmait szolgálták, de azt is, hogy minőségben megfeleljenek a bababolt minőségi kínálatának.

A mode:lina™ tervezőinek tavaly már bemutattuk egyik másik munkáját Wrocławban, ami egy izgalmas, nagy teraszos étterem a Concordia Design épületében, amit az ArchDaily év épülete lett az iorda kategóriában.

babaa3

Projekt: Kokosek bababolt
Tervező: mode:lina™
Helyszín: Wrocław, Lengyelország
Alapterület: 120 m2
Átadás időpontja: 2020. december

(Forrás: octogon.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek