Nyomtatás

Nemzetközi színtérre lép a Virtuózok

314

2020. november 20-án, vagyis péntek estétől Csehország, Lengyelország és Szlovákia Boros Misije és Gyöngyösi Ivettje is megméretteti magát az immáron határokon átívelő népszerű televíziós műsor hatodik évadában.

Ezúttal a visegrádi országokból várják a legfeljebb húszéves virtuózokat, hozzájuk csatlakozik vendégként Szerbia: az ő csodagyerekeik mutatkoznak be a műsorban.

Minden ország négy-négy tehetséget delegál, ők mérik össze tudásukat az öt országban egy időben sugárzott adásban.

A magyar válogató zsűrijéhez, a képernyőről már jól ismert ötösfogathoz (Miklósa Erika, Várdai István, Batta András, Balázs János és Kesselyák Gergely) idén Bogányi Gergely, Molnár Levente, Rácz Zoltán (Amadinda) és Pejtsik Péter is csatlakozik. Ők döntik el, melyik négy magyar versenyző mutathatja meg tudását a nemzetközi műsorban mintegy 70 millió néző előtt.

Nemzetközivé nőtte ki magát a tehetségkutató verseny.

Az idén nem kizáró ok a korábbi szereplés vagy győzelem sem: amint megvan mindenhol a négy-négy kis virtuóz, indulhat a nemzetközi műsor. 2020. november 27-től minden részt vevő ország vezető tévécsatornáin egy időben, péntek esténként 20.30-kor látható a nemzetközi Virtuózok első évada, itthon a Duna Televízióban.

Szerb virtuózból van a legtöbb

Az öt országból több ezren jelentkeztek, a lakosság arányához képest a legtöbben Szerbiából. Az egyes országok előválogatói a járványhelyzet miatt a személyes meghallgatások mellett online is zajlottak. Összesen húsz fiatal tehetség, minden országból négy kap lehetőséget arra, hogy az állandó nemzetközi és az aznapi szuperzsűri előtt produkcióját bemutassa.

A műsor két házigazdája a legendás német showman, Thomas Gottschalk, minden idők egyik legnépszerűbb tévés műsorvezetője, és Ida Nowakowska lengyel színésznő-műsorvezető.

A nemzetközi állandó zsűri tagjai:

  • Miklósa Erika koloratúrszoprán,
  • Alicja Węgorzewska lengyel mezzoszoprán,
  • Gabriela Bohacova cseh zenei fesztiváligazgató,
  • Peter Valentovic szlovák karmester,

Szerbiát pedig ketten, felváltva képviselik: Nemanja Radulovic hegedűművész és Silvana Grujic, a szerb köztelevízió zenei igazgatója, zongoraművész, zenetudós.

Nekik jut a nehéz döntés, hogy a saját indulóik közül nyertest hirdessenek, de ha nem tudnak dönteni, kérhetik a szuperzsűri segítségét.

Minden adásban más-más nemzetközi sztár vállalta a szuperzsöror szerepét: az első elődöntőben Gabriel Prokofiev brit–orosz zeneszerző, producer, Szergej Prokofjev unokája egészíti ki az öttagú nemzetközi zsűrit. Utána Maxim Vengerov orosz hegedűművész, a harmadik adás szuperzsűritagja Coco König osztrák–magyar származású színésznő, a Jutalomjáték című film sztárja.

A finálé-szuperdöntő különleges vendége és maga a szuperzsöror pedig Plácido Domingo lesz.

Országonként egy győztes versenyzőt hirdetnek a fináléban.

Művészet és üzlet sikeres kapcsolódását mutatja, hogy a műsor szuperzsürora, Plácido Domingo is szerepel a cég részvényesei között, de részvényes Sir John Hegarty világszerte elismert kreatív szakember is, valamint a kockázatitőke-befektető Tom Teichman. A Virtuózok üzleti csoport célja, hogy a produkciót száz millió ember ismerje meg ötéves időtávban.

(Forrás: index.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek