Nyomtatás

Ma van a koraszülöttek világnapja

409

November 17-én, a koraszülöttek világnapján a korábban érkező babákat, az inkubátor mellett álló szülőket és azokat a kórházban dolgozó orvosokat, ápolókat ünnepeljük, akik oroszlánrészt vállalnak a küzdelemben.

„A koraszülöttek világnapján az Országos Mentőszolgálat köszönetet mond a koraszülött-mentésben résztvevő partnereinek, szakembereknek. A mentés állami feladat, és fontos cél, hogy a speciális igényű betegcsoportok is magas szintű ellátásban részesüljenek, ezért a speciális tudást és felszerelést igénylő koraszülött-mentést az Országos Mentőszolgálat koordinációjában az erre a feladatra vállalkozó koraszülött-mentő alapítványok végzik Magyarországon, működésüket az állam finanszírozza. A koraszülött-mentő alapítványok országosan évente mintegy 7000 mentést, illetve speciális transzportot végeznek, a legmagasabb szakmai színvonalon.

Köszönjük munkájukat!”

– olvasható az Országos Mentőszolgálat keddi Facebook-bejegyzésében.

A Koraszülöttekért Országos Egyesület gondozásában nemrég megjelent egy szeretetteljes történet a koraszülöttségről, kifejezetten az érintett családoknak címezve. A Mese az üvegfészekből-t Huszár Krisztina írta és rajzolta,

Halász Judit olvasatában letölthető az egyesület oldaláról.

(Forrás: vg.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek