Nyomtatás

Beköltözik a divat a Metropolitan Múzeumba

274

Az elmúlt 54 788 nap divatja elevenedik meg a New York-i Metropolitan Múzeumban, ahol csütörtökön nyílik kiállítás arról, hogy mit hordtunk, illetve hordtak dédanyáink, illetve ükapáink.

Emellett Christian Dior, Jean Paul Gaultier, Donna Karan és Vivienne Westwood által tervezett ruhákat is szemügyre vehetnek a látogatók – írta a távirati iroda.

Az intézmény fennállásának 150. évfordulóját ünneplő About Time: Fashion and Duration elnevezésű tárlat Henri Bergson francia filozófus időelméletét alapul véve mutatja be, hogy a ruhák miként generálnak olyan időbeli asszociációkat, amelyek egybeolvasztják a múltat, a jelent és a jövőt.

A február 7-ig látogatható tárlaton szereplő tárgyak többsége a The Costume Institute gyűjteményéből származik. A ruhák mindegyike fekete színű, hogy jól látható legyen a sziluettek változása, kivéve a kiállítás legvégén, ahol a Viktor & Rolf divatház 2020-as tavaszi-nyári haute couture kollekciójának egy darabja kapott helyett. Az újrahasznosított szövetdarabokból készült fehér ruha a divat jövőjét – a közösséget, az együttműködést és a fenntarthatóságot – szimbolizálja.

(Forrás: index.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek