Nyomtatás

Szombaton akár 30 fok is lehet?!

381

Remekül szórakozik velünk az időjárás ezen a héten – pont olyan szeszélyes, mintha csak áprilist írnánk a naptárban. A hét eddigi részében nem léphettük át lakásunk küszöbét esernyő és átmeneti kabát nélkül, most pedig rövidujjú pólós, bokalengető nadrágos időt ígérnek nekünk a hétvégére.

A Köpönyeg előrejelzése szerint holnap reggel keleten és északkeleten még kialakulhat ugyan eső vagy kisebb zápor, de aztán délnyugat felől elkezd csökkenni a felhőzet, hogy szép lassan elérje a hőmérő higanyszála előbb a 20, majd apránként a 25 fokot.

Szombaton - egészen az esti órákig - mindössze néhány, az égen elegánsan úszó fátyolfelhő szűri majd meg a napsütést, a gomolyfelhőkből záporok és zivatarok csak a késő esti órákban alakulhatnak ki, azok is inkább csak országunk nyugati részében. És bár az időjósok szerint a déli szél hazánk egyre nagyobb területén fokozódhat majd viharossá, átmenetileg akkor is visszatér a nyárias meleg: délen akár 30 fok is lehet!

Ez a meleg azonban amilyen gyorsan érkezik, olyan sebesen is távozik. Vasárnap hajnalban a Dunántúl középső és északi tájain például záporokkal és zivatarokkal búcsúzik, de azért napközben akkor is itt hagy nekünk többórás napsütést és 23 fokot szinte az egész ország területén.

És bár a jövő hét első két napját délnyugat felől több hullámban is nedves levegő érheti el, melynek hatására hétfőn inkább délután, kedden pedig főleg délelőtt fordulhat elő eső, zápor, és kettejük jól megszokott társa a zivatar, még akkor is megvan az esély arra, hogy délutánonként 17 és 25 fok közötti értékeket olvashassunk le a szabadtéri hőmérőkről. Mi azt mondjuk, használják ki olvasóink az első nyárias októberi hétvégét egy kis csavargásra vagy kirándulásra, olyan szép színesek az erdőink!

(Forrás: travelo.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek