Nyomtatás

Újra kinyit a Szépművészeti beázott Román Csarnoka

114

Már azt is tudni, mi okozta a bajt: az eresz tervezésekor alultervezték a leeshető csapadék mennyiségét.

Hétvégétől újra látogatható a Szépművészeti Múzeum Román Csarnoka, miután elhárították a júniusi beázás okozta károkat - közölte a csaknem három hónapig zárva tartó intézmény az Infostarttal.

A júniusi esőktől a falfelületen estek kisebb károk, ezek miatt bővítették az épület csapadékelvezető rendszerét - részeként a korábbi felújítás garanciájának.

A beázás a Román Csarnok alatt lévő műtárgyraktárt is érintette, az ott tárolt 1500 műtárgyból 30 festmény felületét érte a befolyó víz. A gyors beavatkozásnak köszönhetően ezek egyike sem szenvedett maradandó károsodást, s a múzeum szakemberei időközben teljes körűen restaurálták valamennyi érintett alkotást.

A szakértői (ÉMI-) ellenőrzés során egyébként az derült ki, hogy a lezúdulható eső mennyiségét alulbecsülték.

A Román Csarnokot – amelyet a II. világháborút követően több mint 70 évig nem láthatott a nagyközönség – három évig tartó felújítást követően 2018-ban nyitották meg, azóta több mint félmillió látogató csodálta meg a különleges szépségű termet.

(Forrás: infostart.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek