Nyomtatás

Semmittevési ösztöndíjpályázatot írt ki egy német egyetem

261

Egyszeri juttatásként 1600 eurós (574 ezer forintos) semmittevési ösztöndíjra írt ki pályázatot a Hamburgi Képzőművészeti Egyetem.

A világ minden részéből érkeztek jelentkezők – mondta el Friedrich von Borries, a projekt kezdeményezője a jelentkezési határidő keddi leteltét követően.

A szokatlan felhívásra mintegy 1700-an jelentkeztek, a beadványok között több volt a komoly, mint a tréfás írás

– fejtette ki az építész és dizájnelméleti professzor.

Borries hangsúlyozta: az ösztöndíj nem egyfajta karriertámogatás, hanem inkább ösztönzés, az emberek más irányokba történő gondolkodásának támogatása. A jelentkezők közül a zsűri három nyertest fog kiválasztani november elejéig, mindegyikük 1600 eurót kap. A kifizetés feltétele, hogy a tétlenségi idő végén beszámolót kell írniuk a nyerteseknek.

A projekt a Schule der Folgenlosigkeit. Übungen für ein anderes Leben (A következmények nélküliség iskolája. Gyakorlatok egy másfajta életért) című kiállítás része, amelyet novemberben mutatnak be a hamburgi Iparművészeti Múzeumban.

A felhívást világszerte nagy médiaérdeklődés kísérte, írt róla a The Guardian brit napilap, a BBC és a Fox News is. Borries elmondta, a projektről adott interjút indiai, kínai, orosz, bolgár és afrikai hírcsatornáknak is.

(Forrás: magyarnemzet.hu)

 

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek