Nyomtatás

Őszre lesz szerkezetkész a Néprajzi Múzeum új épülete

290

Elérte legmagasabb pontját a Néprajzi Múzeum új épülete; a Liget Budapest projekt keretében az 56-osok terén készülő múzeumépület 2022-től várja majd a látogatókat.

A magyar Napur építésziroda által tervezett új Néprajzi Múzeum a Városliget szélén egykor állt parkoló helyén épül, a térszint felett két hatalmas dombot képezve - mondta el a ház sajtóbejárásán a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa.

Baán László emlékeztetett arra, hogy az egyedi formájú épület terveit nagyon erős, építész "világsztárokat" felvonultató pályázaton választotta ki a nemzetközi zsűri, és a fejlesztés azóta több rangos nemzetközi díjat is elnyert már.

A bruttó 40 ezer négyzetméter alapterületű Néprajzi Múzeum építési költségei mintegy 40 milliárd forintot tesznek ki, ami a mai építőiparban kedvező árnak számít - tette hozzá.

Kemecsi Lajos főigazgató hangsúlyozta, hogy az általa vezetett Néprajzi Múzeum 150 éves története során először költözhet majd kimondottan saját igényei szerint kialakított otthonba, ahol végre világszínvonalú körülmények között mutathatja be gyűjteményét, az eddiginél háromszor nagyobb kiállítótérben.

(Forrás: infostart.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek