Nyomtatás

Robert Capa-kiállítás nyílik a Budapest Parkban

498

Konténerkiállítással és Robert Capa kedvenc időtöltésének, a kádban olvasásnak interaktív installációjával nyitja meg nyári szabadtéri kiállítását a Capa Központ a Budapest Parkban.

A szórakozóhely nyitvatartási idejében látogatható tárlat megnyitóját 2020. július 29-én, szerdán tartják, ahol 19 órától egy különleges előadás formájában Capát és világát is megidézik.

Mivel töltötte legszívesebben szabad óráit Robert Capa? Milyen bohém és veszélyes kalandokba keveredett a második világháború alatt? Milyen előnyökkel járt és milyen problémákat okozott magyar származása? Hogyan írt a fényképezésről, amikor éppen elege volt belőle? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk július 29-én a Budapest Parkban, a Capa 105 megnyitóján, ahol Adorjáni Bálint színész és Szőke Barna, a The Qualitons együttes gitárosa ad elő szövegrészleteket a Capa által és a róla írt könyvekből. A július 29-től szeptember 31-ig a szórakozóhely nyitvatartási idejében megtekinthető, 105 képből álló konténerinstalláció egyedi formában mutatja be a Friedmann Endreként született Robert Capa életművét, valamint a művész egyik kedvenc időtöltését – a kádban olvasást – idéző fotófalával további elmerülésre invitálja a látogatókat a művész világába.

(Forrás: deszkavizio.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek