Nyomtatás

A sportolók is átköltöztek a virtuális valóságba

396

A száj- és körömfájás miatt elmaradt Cheltenham Festival adta meg a kezdőlökést a virtuális sportok elterjedésének. Az e-sportolás a leggyorsabban terjedő „sportolási forma” a világon, persze messze nem mondható klasszikus szabadidő töltésnek. A monitor előtt gubbasztva profi gamerek mérik össze tudásukat, s játékuk egyre nagyobb tömegeket mozgat meg.

Az e-sport mellett van egy másik irány, mely szintén komoly vonzerővel bír a virtuális világ szerelmesei számára, ez a virtuális sport. Ezt a típust nem szabad összekeverni az e-sporttal, ahol videójáték-párharcot vív két ember. A virtuális sport arról szól, hogy maga a számítógép játszik le, szimulál egy sporteseményt, az eredményt pedig egy véletlenszám-generátor befolyásolja. Természetesen a fogadóirodák is felfedezték maguknak ezt a szcénát, és a trendeknek megfelelően mobil applikációkat is fejlesztettek, a sok közül az egyik ilyen a bet365 app.

Élethűbb a valóságnál

A fent említett generátornak kulcsszerepe van, ugyanis a versenyzők, kutyák, lovak teljesítményét ez súlyozza szorzók alapján. Akinek magasabb a szorzója, értelemszerűen kisebb eséllyel indul harcba a győzelemért, míg az alacsony szorzósok a favoritok. Ahogy a többi fogadásnál, ahol szorzók alapján lehet pénzt nyerni, itt is óriásit lehet szakítani, ha egy magas szorzójú csapat vagy ló győz. A virtuális lovin, miképp a hivatalos versenyen, győzelemre vagy befutóra is lehet tétet tenni, ahogy helyezésre is. A virtuális focimeccsen a gólok számára, a mérkőzés eredményére és az egyik csapat győzelmére is lehet pénzt tenni.

Nem mindegy, merre áll a fű

A játékok grafikai megalkotására komoly figyelmet fordítanak az alkotók, a cél, hogy azok a legközelebb álljanak a valósághoz. Vagyis fociban ugyanúgy hosszanti csíkozással legyen nyírva a fű, a lóversenynél pedig minél élethűbb legyen az állatok mozgása.

A koronavírus járvány idején mind a két játéktípus a korábbiaknál is komolyabb rivaldafényt kapott, hiszen az élő labdarúgó és egyéb sport bajnokságok hirtelen leálltak. Maguk a profi focisták és egyéb sportolók is nagyüzemben kezdték játszani, követni az e-sport meccseket és a virtuális összecsapásokat.

A virtuális játékok egyébként Angliából indultak hódító útjukra, amikor a száj- és körömfájás vírus elkezdte szedni áldozatait, s emiatt lefújták a nagy hagyományoknak és hatalmas vonzalomnak örvendő lóversenyt, a Cheltenham Festivalt.

Azt gondolhatnánk, hogy a virtuális sportok a bajnokságok és versenyek visszatértével veszítenek fényükből, azonban a számok messze nm ezt mutatják. Az egyik nagy vonzerő, hogy a gépek nem fáradnak el, így bármikor lehet futamokat és szuperrangadókat tartani, emellett a bunda lehetősége is kizárt, továbbá a gépek kisebb mértékben borítják a papírformát, ami sok fogadó számára hatalmas vonzerő.

(Forrás: haszon.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek