Nyomtatás

Már Egerszalók is elérhető kerékpárúton

404

A napokban átadták az Eger-Egerszalók-Hőforrás közötti Völgyfeltáró út melletti, közel 5 km-es kerékpárutat, ami újabb lökést adhat a térség turizmusának.

A fejlesztésnek köszönhetően lehetővé vált Felsőtárkányból, Eger városán keresztül, Egerszalók és Demjén híres hőfürdőinek elérése is, amely turisztikai szempontból is kiemelkedő – írja közleményében az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda.

Különböző felmérések kimutatták, hogy idén a belföldön nyaralni vágyok aránya soha nem látott méreteket ölt majd. A kutatások további érdekessége, hogy a legtöbb válaszadó az aktív turizmust, mint kikapcsolódási formát jelölte meg pihenésének jellegeként.

Az útszakasz része a nemzetközi EuroVelo 14 kerékpáros túraútvonalnak, valamint az egri kistérség turisztikai állomásait összekötő kerékpárút-hálózatnak. A beruházás hazai forrásból, az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával, bruttó 432 millió forintból valósult meg.

Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos az átadón elárulta, a kormány most dolgozik egy olyan programon, amely az elektromos rásegítésű kerékpárok megvásárlásához is segítséget fog majd nyújtani. Így olyanok is be tudnak majd kapcsolódni a kerékpáros forgalomba, akiknek eddig bizonyos szakaszok fizikai korlátokat jelentettek.

(Forrás: origo.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek