Nyomtatás

A BKV múzeumai is megnyitnak

508

A járványügyi veszélyhelyzet elmúltával a BKV múzeumai is megnyitnak, július 1-től várják a közösségi közlekedés története iránt érdeklődőket a Deák téri Földalatti Vasúti Múzeumban és a szentendrei Városi Tömegközlekedési Múzeumban is – áll a BKV Zrt. közleményében.

A közlekedéstörténeti emlékek rajongói az elmúlt három hónapban sem maradtak érdekességek nélkül, hiszen Facebook-oldalunkon egy Virtuális múzeum sorozatban rendszeresen posztolnak képes-szöveges összeállításokat a két múzeum kiállítási anyagából.

A visszajelzések alapján sokan várták már, hogy élőben is láthassák gyűjteményeik relikviáit, újra felkereshessék a nosztalgikus emlékeket idéző régi járműveket, a közlekedéstörténet tárgyi emlékeit.

Most lesz lehetőségük erre az 50 éves budapesti metró kapcsán hirdetett áprilisi fotópályázatuk résztvevőinek is.
A múzeumok megnyitására az érvényes járványügyi korlátozások betartása mellett kerül sor.

Deák téri múzeumban egyszerre tíz, Szentendrén – a szabadtéri rész kivételével, ahol létszámkorlátozás nincs – termenként öt látogatót fogadnak, csoportos tárlatvezetésekre egyelőre egyik múzeumban sincs lehetőség. Maszk viselése náluk is kötelező, kézfertőtlenítést biztosítunk, használatát kifejezetten javasolják.

(Forrás: vg.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek