Nyomtatás

A fél ország itt készült a matekérettségire

418

Az idei tanév a koronavírus-járvány miatt több szempontból is példátlan volt, hiszen a diákok számára az oktatás utolsó hónapjai digitális formában zajlottak. A kihíváshoz gyorsan kellett alkalmazkodni, az online segítségre pedig minden eddiginél nagyobb szükség volt.

Mi sem mutatja ezt jobban, hogy az ötszörös Év Honlapja-díjas mateking.hu-n a matekérettségit megelőzően egyetlen nap alatt 87 ezer ember fordult meg. A digitális oktatás alatt több mint 1 millió ember által felkeresett platform összesen 233 millió forint értékben adott ingyenes tananyagokat. Rendkívüli programjuknak azonban még nincs vége: egész nyáron is ingyen tanulhatnak élményszerű matematikát a diákok.

A koronavírus-járvány kezdetén az egész ország átállt a digitális oktatásra, és a krízishelyzetre tekintettel számos online oktatási platform tette ingyenessé vagy részben ingyenessé szolgáltatásait. A mateking.hu március 15-én este az elsők között reagált a rendkívüli helyzetre és regisztráció nélkül ingyenesen elérhetővé tették a teljes középiskolai matematikai tananyagukat, valamint az érettségire felkészítő felületüket is.

Sorra döntöttek látogatottsági rekordokat

A mateking.hu működtetőinek az volt a célja, hogy segítsenek több ezer tanárnak és diáknak, akik érzékelhetően örültek a rendkívüli segítségnyújtásnak és éltek is a lehetőséggel. A honlap sorra döntötte meg a látogatottsági rekordokat, több százezer új vendég érkezett az oldalra, miközben megtapasztalhatták, milyen a matekinges tanulási élmény. A számok tükrében ez azt jelenti, hogy három hónap alatt több mint egymillió diák látogatott el a webhelyre, és 60-80 ezer középiskolás heti rendszerességgel használta a felületet a tanuláshoz.

„A matekérettségi előtti nap a fél ország nálunk készült. De nem csak az érettségi miatt volt ekkora őrület, számos középiskolai témakört, a 10. és a 11. évfolyam harmada nálunk nézett. Az egyetemistákról sem feledkeztünk meg, közel 13 ezer egyetemistának osztottunk ki az egyetemi HÖK-ök segítő közreműködésével ingyenes tantárgyakat. Ez a mostani félév rendkívülire sikerült, de egyben bebizonyította azt is, hogy együtt mindent át tudunk vészelni” – nyilatkozott Mosóczi András egyetemi óraadó, az ötszörös Év Honlapja-díjas Mateking.hu alapítója.

Hozzáfűzte, büszkék rá, hogy a járvány ideje alatt 33.2 millió forint értékben adtak ingyenes tananyagokat egyetemi hallgatóknak és több, mint 200 millió forint értékben középiskolásoknak.

Egész nyáron ingyen matekozhatnak a diákok

A digitális oktatás miatt sokan vannak akik itt-ott elveszítették a fonalat, lemaradtak egy-egy témakörben, nekik különösen fontos, hogy időben pótolják a hiányosságokat és átnézzék a homályos részeket. Éppen ezért a mateking.hu úgy döntött, hogy egy kicsit más formában ugyan, de egész nyáron, sőt, szeptembertől is ingyenesen biztosítja a hozzáférést a tananyagokhoz.

Aki ősztől is ingyenesen szeretné használni a középiskolai matek tantárgyat, csupán néhány kattintással regisztrálnia kell az oldalra. Fontos információ viszont, hogy ezt csak június 30-ig lehet megtenni, így aki nem akar lemaradni erről a lehetőségről, gyorsan kell cselekednie.

Egy csapat, ami felhasználói élménnyé tette a matekozást

"Élményszerű matematikának is szoktam hívni amit csinálunk, mivel a tananyagok olyan stílusban magyarázzák el a nehéz matematikai összefüggéseket amitől azok inkább szórakoztatóak, mint nehezek. Emellett nagyon tömör és vizuális. A legtöbb dolgot színekkel, rajzokkal magyarázunk el szöveg nélkül. Ezáltal sokkal jobban megmarad és sokkal gyorsabban érthető lesz, emellett sokkal logikusabbak és látványosabbak a magyarázatok" - tette hozzá Mosóczi András, aki nem csak online, hanem szemtől szemben is tanít matematikát egyetemi óraadóként.

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek