Nyomtatás

Végnapjait éli a Just in Time rendszer?

416

Az áruszállítás és a logisztika még sohasem volt olyan fontos, mint a koronavírussal kapcsolatos gazdasági leállás miatti két hónapjában. Egyre több cég halmoz fel készleteket az éveleji, kényszerű leállások miatt.

„Mi elég korán tudtunk reagálni az óvintézkedésekkel kapcsolatos kihívásokra, mert eredetileg is voltak bizonyos munkavégzéshez, például szájmaszkjaink” – mondta a Monitor Délután adásában Horváth Zoltán, a Jungheinrich Hungária Kft. ügyvezető igazgatója. Ezeket ugyanis a járványügyi helyzet kirobbanása előtt, még februárban beszerezték. Nemcsak Magyarországon, hanem a cégcsoporton belül a nemzetközi fuvarozásban is koncentráltak a higiéniás kihívásokra. A német anyacég biztosított nemcsak maszkokat, hanem kesztyűket is. A védőeszközök biztosítása akkor lett igazi kihívás, amikor ezek kivitelére a német állam is tilalmat rendelt el. Ezt is megoldották, de nagy kihívást jelentett számukra a saját ellátóláncukon belül az alkatrészek megfelelő biztosítása az úgynevezett műhelyautóikba.

Mindeközben alakul át a logisztikai- és emelőpiac. A kereskedelmi vállalatok a járványügyi helyzet keserű tapasztalatai miatt átgondolják a korábbi Just in Time rendszereiket. Kezdenek egyes cégek azzal a gondolkodással szakítani, hogy csak az az áru legyen a készletemben, amit holnap el tudok adni, és holnapután úgy is kapok újat. A cégek próbálnak háttérkészleteket felhalmozni, az év eleji nagy leállások és hiányok miatt.

vegnap2

Csökkennek a kiszállított mennyiségek is az e-kereskedelem rohamos terjedése miatt. Egyre nagyobb szerepe van az automatizációnak és a digitalizációnak. A jelentős átállás nem lesz ez egy azonnali folyamat, de amelyik cég korábban elkezdte a fejlesztést, az most hatalmas előnyben van.

Horváth Zoltánnal, a Jungheinrich Hungária Kft. ügyvezető igazgatójával Érczfalvi András beszélgetett a Monitor Délutánban például arról, hogy már egyre több magyar vállalkozásnál működnek automata, vezető nélküli targoncák.

(Forrás: trendfm.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek