Nyomtatás

Újranyitnak a fővárosi játszóterek

418

Hétfőtől látogatható az összes budapesti szabadtéri játszótér.

A vidéki települések már május 4-e óta fokozatosan nyitnak, amely azt is jelenti, hogy az elmúlt két hétben a vidéki – most már a pest megyei is – szabadtéri játszóterek látogathatóvá váltak.

Most hétvégén azonban Budapesten is elkezdődik a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások enyhítése. Szombattól már egyes budapesti játszóterek is kinyitottak, hétfőtől pedig az összes látogaható a kormány szombat délutáni bejelentése alapján.

A gyerekek 18 év feletti kísérői csak kendővel, maszkkal vagy sállal eltakart orral és szájjal tartózkodhatnak a játszótereken a Karácsony Gergely főpolgármester által aláírt rendeletmódosítás szerint. Tehát az arc eltakarása továbbra is kötelező, de nem csupán a játszótereken, hanem a fővárosi közösségi közlekedés járatain, a budapesti üzletekben, piacokon, bevásárlóközpontokban, valamint a taxikban is.

Az országos tisztifőorvos már korábban megjegyezte, mindenképpen ellenőrizni kell a szbadtéri játszóterek eszközeinek műszaki állapotát, felületének épségét, és a felületeket rendszeresen tisztítani kell. A talaj fertőtlenítésére nincs szükség, azonban a homokozóban lévő homokot nyitás előtt le kell cserélni, és ezt a szezon alatt többször meg kell ismételni. A szülőknek azt ajánlotta: zsúfolt játszótérre ne vigyék a gyerekeket, és a törlőkendő használata is javaslott. Hazaérkezésnél kezet kell mosni, és a ruhacsere is ajánlott.

(Forrás: ridikul.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek