Nyomtatás

Enyhítések az esküvők és lakodalmak valamint a nyári táborozás kapcsán

432

Pest megyét most már a többi megyével azonosan kezelik, Budapest vonatkozásában május 18-tól léphetnek életbe az enyhítő döntések, ezekről még a héten döntenek.

A kormány 12 órán át húzódó ülést tartott. Erről Gulyás Gergely beszélt a csütörtöki kormányinfón. A kormány megállapította, hogy 64 nappal a veszélyhelyzet kihirdetése után csökken a halálesetek és az aktív fertőzöttek száma. A miniszter köszönetet mondott az állampolgárok fegyelmezettségéért, külön köszönetet mondott a budapestieknek és a Pest megyeieknek. A kormány szerint a vidéki lazítás nem vezetett tömeges vidéki fertőzésekhez.

Szentkirályi Alexandra bejelentette: vidéken és Pest megyében maximum 200 fő részvételével június elsejétől rendezhető esküvő és lakodalom.

Gulyás Gergely pedig arról is tájékoztatott, hogy az ottalvás nélküli táborok megtarthatók nyáron, az ottalvásos táborokról a kormány pedig majd később hoz döntést.

(ATV/OGH)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek