Nyomtatás

Budapest tengerpartja helyett most horgászparadicsomként nyit a Lupa

425

A vírushelyzet alaposan átírta Gerendai Károly eredeti elképzelését: május 15-től indul a horgász szezon a Lupa-tónál.

Mostantól a strand részektől legtávolabb eső, 1500 méteres partszakaszon újonnan kialakított 35 horgászállással várják azokat a horgászokat, akik szeretik a kihívásokat.

Gerendai szerint a mostani fejlesztés még csak az első lépés a horgászat terén, mert rövidesen tovább bővítik, mind a szolgáltatásokat, mind a halállományt.

Budapest északi határában, a Pilis festői környezetében immár negyedik éve egy többmilliárdos beruházással hívták életre a hazai strandélet legizgalmasabb vízpartját, a Budapest tengerpartjaként elhíresült Lupa Beach-et és Öböl Strandot. A Lupa egy új minőséget hozott a nyári vízparti időtöltés terén a családoknak, a vízi sportot kedvelőknek, a baráti társaságoknak és mindazoknak, akik a nyarat egy karibi hangulatú, fehérhomokos vízparton képzelik el. A tó türkizkék vizével és a pálmafás partok éttermeivel, koktélbárjaival csalogatja a látogatókat, de a Lupa elég nagy ahhoz, hogy a beach területekkel átellenesen ugyanez a fantasztikus víz egy sokkal vadregényesebb, természetközelibb hangulatú horgászparadicsomnak is helyet tudjon biztosítani.

Mostantól már a horgászat szerelmesei is élvezhetik a tó adta páratlan lehetőségeket – éjjel-nappal.

„Az egykori kavicsbánya története több évtizedes múltra tekint vissza és horgászati szempontból rendkívül izgalmas és „élménydús” kalandokat kínál”, mondja Gerendai Károly. „A vízmélység 1,5-10 m között változik. A meder sűrűn tagolt törésekkel, púpokkal, platókkal, árkokkal és kagylópadokkal valamint számos víz alatti akadó is izgalmasabbá teszi a horgászatot”- teszi hozzá a tulajdonos, aki további lehetőségeket is lát a Lupa horgászat fejlesztésében.

A szakértők szerint különleges adottságú a Lupa halállománya is. A tó korából következően a kristálytiszta víz tartogathat igazi „matuzsálem” pontyokat, amurokat, süllőket, csukákat, sügéreket és harcsákat is. A szóbeszéd szerint még kecsegék és márnák is élnek a vízben.

A halakról és a lehetőségekről bővebb információk itt, ahol mostantól elindul a helyfoglalási lehetőség is.

(Forrás: turizmusonline.hu)

 

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek