Nyomtatás

Ordacsehi: Épül a Berek Világa Látogatóközpont

995

Megkezdődött a Natura 2000-es területet bemutató Berek Világa Látogatóközpont megvalósítása a Somogy megyei Ordacsehi közelében, mintegy 400 millió forint vissza nem térítendő uniós és hazai támogatásból - közölte Puskás Zoltán, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság (BfNP) vezetője az MTI-vel.

Az igazgató elmondta, a beruházás során megépül egy 200 négyzetméteres épület, amelyben interaktív kiállítás, gyerekfoglalkoztató és irodák kapnak helyet. A látogatóközpont építését a jövő év közepéig kell befejezni.

Puskás Zoltán jelezte, további fejlesztéseket terveznek, a folytatáshoz - tanösvény kialakításához, lápon elhelyezett pallósor kiépítéséhez és infromációs táblák kihelyezéséhez - ismét támogatásért fognak pályázni.

A nemzeti park közleménye szerint a Berek Világa Látogatóközpont indító projektje az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és hazai központi költségvetési társfinanszírozással valósul meg.

A projekt célja a hazai Natura 2000 ökológiai hálózat ismertségének és társadalmi elfogadottságának javítása. Az új látogatóközpont a "megvédve bemutatni" elv szerint, a környezet terhelése nélkül fogja megismertetni a dél-balatoni térség élőhelyeit, sajátosságait, szezon- és időjárás-független programot kínálva.

(Forrás: epulettar.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek