Nyomtatás

Majdnem mindent újranyitnak Olaszországban

386

A kereskedelmet, vendéglátást, fodrászatokat és strandokat is újranyitják május 18-tól Olaszországban a koronavírus miatti járványkorlátozások eredetileg tervezett fokozatos feloldása helyett - jelentették be az olasz tartományok elnökei a kormánnyal tartott egyeztetés után hétfő este.

A régióknak péntekig kell kidolgozni a presszókban, éttermekben, kozmetikai szalonokban, fodrászatokban és strandokon betartandó biztonsági előírásokat - írja az MTI.

A tartományok és a kormány közötti kapcsolatokért felelős Francesco Boccia miniszter úgy nyilatkozott, húsz nap elteltével ellenőrzik az egyes tartományok járványgörbéjének alakulását, és a fertőzés fokozódása esetén a kormány régiónként ismételt szigorítást rendelhet el.

Korábban a római kormány május 18-tól tervezte a kereskedelem, majd június elsejétől a vendéglátás megnyitását. Május 18-tól újranyitnak a múzeumok és templomok is. Továbbra is zárva maradnak az edzőtermek, uszodák, mozik, színházak és koncerttermek.

(Forrás: napi.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek