Nyomtatás

Háromszor annyi olcsó albérlet lett Budapesten

462

Robbanásszerűen nő az albérletek kínálata, az Ingatlan.com elemzése szerint március elejéhez képest 12 százalékkal több albérlet van a piacon a fővárosban, országszerte pedig 22 százalékos az emelkedés.

Ezzel folytatódik a már márciusban is észlelt trend a budapesti lakáspiacon, vagyis az, hogy a turizmus leállása miatt egyre többen adják ki az eddig Airbnb-n és hasonló oldalakon keresztül lakáshotelként hasznosított lakásukat hosszú távra.

A járvány hatására így Budapesten közel 12 ezer albérlet közül lehet most válogatni. Az árakra is hatással van a válság,

a 100 ezer forint alatti albérletek száma ugyanis 215 százalékkal nőtt egy hónap alatt

ami 900 ilyen lakást jelent. Ugyanakkor a budapesti átlagos bérleti díj 160 ezer forint volt április elején, ami minimális, 5 ezer forintos csökkenést jelent. A kínálat megugrása viszont Balogh László, az Ingatlan.com vezető gazdasági szakértője szerint várhatóan még lejjebb szorítja majd az albérletárakat.

albiolcso

Balogh szerint bár nagyon bizonytalan a helyzet, könnyen elképzelhető, hogy a mostani helyzet megmarad a nyári hónapokra, amikor sok albérlő szerződése lejár, így a bérlők alkupozíciója erősebb lehet vagy a korábbinál nagyobb kínálatból tudnak majd válogatni.

(Forrás: index.hu)

 

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek