Nyomtatás

C-vitaminban gazdag immunerősítő turmixok: most jól jönnek ezek a receptek

995

A mostani járványügyi helyzetben, kiemelten fontos szerepet kap az immunrendszer védelme és erősítése, hiszen, ha belül elég erősek vagyunk, könnyebben és komolyabb következmények nélkül tudjuk átvészelni ezt az időszakot.

5 immunerősítő turmix

Ebben nagy segítségünkre lehetnek a turmixok vagy smoothiek, amik koncentrált és nyers formában tartalmazzák a létfontosságú vitaminokat, ásványi anyagokat és tápanyagokat, amik ilyen formában teljes értékűen tudják szolgálni a szervezet védelmét.

A vírusok, baktériumok a nyálkahártyán tapadnak meg első körben, így a továbbjutásuk és az egészségre gyakorolt hatásuk mértéke attól függ, mennyire képes ellenük a szervezet védekezni. Bizonyos zöldségek, gyümölcsök és fűszerek jó szolgálatot tehetnek a védekezésben, amik antimikrobális, vírusölő, gyulladáscsökkentő hatásukkal növelik a szervezet ellenálló képességét.

Az egyik legjobb immunerősítő a C-vitamin, de fontos az egyensúlyra figyelni: minden vitamint és tápanyagot pótolni kell, hogy egymást erősítsék. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány remek turmixot, amik bővelkednek C- és további fontos vitaminokban, ásványi anyagokban. Próbáld ki őket, ha teheted, naponta fogyassz belőlük. Emellett a mozgásról se feledkezz meg, hiszen csak a táplálkozásra figyelni nem elég.

1. Áfonyás

afonya

A savanykás ízvilág kedvelőinek ajánljuk a következő receptet: turmixolj össze 1 csésze fagyasztott áfonyát, 3/4 csésze friss citromlevet, 1/2 grapefruit levét, 3 csésze vizet és ízlés szerint mézet. Igazi vitaminbomba, ami pluszban A-, B6-, E- és K-vitaminnal, valamint a legfontosabb ásványi anyagokkal is feltölti a szervezetet. Nemcsak fantasztikus immunkoktél, de a zsírégetést is támogatja.

2. Kivis

kivi

Levertnek, lehangoltnak érzed magad mostanában? Próbáld ki a következő receptet, ami feltölt energiával és erősíti az immunrendszert: turmixolj össze 2 db kivit, 1 közepes banánt, 1 db narancsot, 1 csésze cukrozatlan ananászt, 1-2 cm-es gyömbért és 1-1,5 dl vizet. C-vitaminban, létfontosságú tápanyagokban és antioxidánsokban bővelkedő ital, ami amellett, hogy rendkívül egészséges a bélrendszert is tisztítja és elősegíti a zsírbontást.

3. Zabpelyhes

sarg

A következő recept nemcsak szuper egészséges, de különlegessége, hogy melegen is fogyaszthatod, ezáltal a reggeli teát, kávét is helyettesítheti. Turmixolj össze 1 almát, 2 evőkanál zabpelyhet, 1/4 teáskanál fahéjat és szerecsendiót, 1/2 teáskanál juharszirupot vagy mézet és 1 pohár ízlés szerinti tejet. Fehérjében, rostokban, A-, B- és C-vitaminban, valamint nélkülözhetetlen ásványi anyagokban bővelkedik ez az ital, amiben a fűszerek kulcsszerepet játszanak: méregtelenítenek, csökkentik a gyulladást, gomba- és vírusölő tulajdonságaikkal pedig az immunrendszert is erősítik.

4. Sárgarépás

repa

A C-vitamin kulcsszerepet játszik az immunrendszer védelmében, de mivel a szervezet nem tudja önállóan előállítani, nagyon fontos a folyamatos pótlása. A következő recept csupa olyan hozzávalóból készül, amik tartalmazzák ezt a létfontosságú vitamint. Turmixolj össze 1 narancsot, 1 sárgarépát, 1 banánt, kevés reszelt gyömbért, 1 evőkanál joghurtot és egy pohár vizet. Méregtelenítő, antibakteriális és vírusölő hatása miatt fogyaszd minél gyakrabban.

5. Céklás

ceklal

Imádom a céklát, igyekszem is minél többet enni belőle. Nemcsak salátába, de meglepő módon turmixba is jól passzol, amit a következő ínycsiklandó recept is bizonyít: turmixolj össze 1 kisebb, előzetesen megpárolt céklát, 1 marék áfonyát, 1 marék kockázott ananászt, 1 evőkanál joghurtot és ízlés szerint mézet. C-, B-, K- és E-vitamint, esszenciális aminosavakat és ásványi anyagot tartalmaz ez az ital, ami lúgosító, vérképző és májtisztító hatással is rendelkezik.

Forrás: retikul.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek