Nyomtatás

Rudolf Péter lett a Vígszínház új igazgatója

454

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész 2021. december 31-ig vezetheti a Vígszínházat.

Rudolf Pétert bízta meg a Vígszínház vezetésével a főpolgármester. A hírt Karácsony Gergely a Facebook-oldalán osztotta meg. Azt írta: „a Fővárosi Közgyűlés nevében eljárva, a közgyűlés valamennyi frakciójával és minden érintettel egyeztetve 2021. december 31-ig Rudolf Pétert bízom meg a Vígszínház vezetésével.”

A főpolgármester hozzátette, szerinte „egy végtelenül fájdalmas megtisztulási folyamat zajlik a művészeti életben, világszerte. Amit korábban hallgatásba burkolt eltűrés övezett, az mára tűrhetetlenné vált. Hogy így alakult – és jó, hogy így alakult –, az a jövőre nézve is kijelöli, milyen normák tiszteletben tartása lett elemi kötelessége minden színházi vezetőnek. Miként mostantól bármely társulat minden tagja számára lehetőségnél több, hogy azonnal felemelje hangját, ha bárki ezeket megsérti. Ezzel együtt is Eszenyi Enikőnek a Vígszínház vezetésébe fektetett energiáját, munkáját meg kell köszönnünk”.

A Vígszínház igazgatói posztjára korábban hárman pályáztak. Rudolf Péter mellett Csányi János rendező és Eszenyi Enikő is indult a posztért, de ahogy korábban mi is megírtuk, a múlt héten Eszenyi Enikő – a személyét ért támadások miatt – kiszállt a versenyből.

Forrás: mandiner.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek