Nyomtatás

Itt a jó hír a kisgyerekeseknek: meghosszabbították a gyest, gyedet

296

A kormány holnaptól a veszélyhelyzet végéig meghosszabbította az éppen lejáró gyermekgondozási, egészségbiztosítási és családtámogatási jogosultságokat, azaz akinek épp most ért volna véget a gyed, gyes, gyet jogosultsága, annak továbbra is folyosítják az ellátást.

Orbán Viktor tegnapi hatpontos intézkedéscsomagjának egyik eleme, hogy "a lejáró gyes- gyed, gyet-jogosultságot meghosszabbítják a veszélyhelyzet végéig", a ma reggel megjelent Magyar Közlönyben meg is jelent az erről szóló kormányrendelet.

A rendelet úgy fogalmaz: "a gyermek gondozására, nevelésére tekintettel nyújtott – kormányrendeletben meghatározott – egészségbiztosítási és családtámogatási ellátásokra való jogosultság a veszélyhelyzet megszűnéséig meghosszabbodik".

Meghosszabbodik tehát a jogosultság a gyermekgondozási díjra (gyed), a gyermekgondozást segítő ellátásra (gyes) és a gyermeknevelési támogatásra (gyet) is.

A nagyszülői gyedre való jogosultság viszont megszűnhet, ha visszavonják az erről szóló nyilatkozatot, illetve a gyesre való jogosultság is lemondható.

Forrás: portfolio.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek