Nyomtatás

Több ezer ingyenes parkolót nyitnak meg Budapesten

557

A koronavírus járvány miatt több pláza és bevásárlóközpont is megnyitja eddigi fizetős parkolóházát és mélygarázsát a lakosság számára. További bevásárlóközpontok is csatlakozhatnak az akcióhoz - írja az index.

A napokban nyilatkozott Karácsony Gergely főpolgármester, hogy sokat kérték a járványhelyzetben a parkolás ingyenessé tételét, ezt azonban a főváros nem tudta biztosítani. Közben viszont tárgyalást a főpolgármester tárgyalást kezdett több városi bevásárlóközponttal ez ügyben, és azóta a legnagyobb parkolóval rendelkező Aréna Plaza már szabaddá is tette 2800 férőhelyes parkolóját, alkalmanként legfeljebb 96 órás időtartamra.

A lap információi szerint a MOM Parkban 1500 parkolóhely nyílik meg, de további plázákkal is folyik a tárgyalás. A bevásárlóközpontok forgalma a járvány miatt egyébként is lecsökkent, a parkolókat is kevesebben használták. Holnaptól az IKEA is bezárja magyarországi üzleteit, az áruház Örs vezér téri parkolóját szintén használhatja ingyenesen a lakosság, ez összesen 733 férőhelyes, melyből valamennyit fenntartanak az üzletház dolgozóinak.

Forrás: portfolio.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek