Nyomtatás

A tapéta erősíthetné a wifijelet

2020-02-04 495

Elsősorban a kisebb kütyük netelérését segíthetné. A modern ember egyik legújabb bosszúságát a wifijel gyengesége jelenti, a problémát jelismétlő berendezésekkel (repeaterekkel) lehet orvosolni.

Persze ezek utólagos telepítése és beállítása nem mindenki számára megoldható vagy kényelmes, számukra készültek a mesh wifi rendszerek. Ezek egyetlen, jól integrált csomagban tartalmazzák a routert és jelismétlőket, szaktudás és fúrás-faragás nélkül gyorsan beüzemelhetőek.

Sajnos manapság már ez sem mindig elég, a helyi hálózatra csatlakozó okosotthonos kütyük gyártói időnként az eszközeik mérete miatt csak jelképes méretű antennákat tudnak integrálni azokba, így nagyon gyenge a jelfogó képességük. Az egész házat nem praktikus és gazdaságos jelismétlőkkel kidekorálni, így az MIT kutatói most előálltak egy alternatív megoldással.

Az RFocus nevű prototípus eszközük egy tapétaszerű megoldás, amely a beállításaitól függően képes a felületét érő jeleket az igényeknek megfelelően átengedni, vagy megadott irányokba tükrözni. Az „okosfelületnek" titulált találmánnyal így specifikus irányokba terelhető a router jele.

Beállítása után az eszköz teljesen passzív, nem bocsát ki rádiójeleket.

A tesztek alapján az eszközzel közel tízszeresére növelhető az olyan pontokon a wifijel átlagos erőssége, ahol ténylegesen szükség van rá, egy átlagos irodai környezetben pedig megkétszerezte a csatornák kapacitását.

Az egyszerűsége miatt a találmány kifejezetten olcsó, és integrálható például a tapétákba is, így teljesen észrevétlenül beilleszthető lehet az otthonokba és az irodákba.

Egyelőre nem világos, hogy a technológia mikor válhat elérhetővé a fogyasztói piacon, de nem lepődnénk meg, ha még évekre lennénk a nagy debütálástól.

(Forrás: origo.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek