Nyomtatás

Ezek a legnépszerűbb szakmák

2019-12-03 728

A pénzügyi és a gépkezelő szakmák vezetik a népszerűségi listát a Centrum Oktatóközpont felmérése alapján.A Centrum Oktatóközpont friss adatai szerint a pénzügyi és a gépkezelő képzésekre van a legnagyobb igény a felnőttképzésben.

Kétség kívül a felkapott szakmák közé tartozik a Társadalombiztosítási ügyintéző, hiszen a képzés mindössze 3 hónap alatt elvégezhető, akár hétvégi időpontokban is, és a cégek folyamatosan keresik a képzett szakembereket.”

– áll a Centrum Oktatóközpont közleményében.

A felnőtképző intézmény adatai alapján leginkább a rövid, 1-6 hónap alatt elvégezhető képzések keresettek, például a 4 hónap alatt elvégezhető bérügyintéző részszakképesítés, vagy az 1-2 hónap alatt megszerezhető Targoncavezető OKJ.

Egyre többen tudatosan választanak szakmát, befektetésként gondolnak a tanulásra. A tanulni vágyók már rendszeresen feltérképezik a pályaválasztás előtt, hogy milyenek az elhelyezkedési és kereseti lehetőségek az adott szakmával, illetve milyen karrierlehetőségek vannak az adott területen. Ezért folyamatosan nagy igény van a Pénzügyi-számviteli ügyintéző és a Pénztárkezelő és valutapénztáros képzésekre.

Azonban nem sokáig van már lehetőség arra, hogy néhány hónap alatt piacképes végzettséget szerezzen valaki. Az OKJ átalakításával kapcsolatos rendelet szerint a rövidebb és rugalmasabb ütemezésben induló tanfolyamokat kínáló felnőttképzők csak 2020. december 31-ig indíthatják a mostani feltételekkel a képzéseiket.

Azoknak, akik még a jelenlegi rendszerben szeretnének OKJ-s bizonyítványt szerezni, érdemes minél előbb jelentkezniük a kiszemelt képzésekre, mert a hamarosan életbe lépő változások miatt jelentősen megnövekedett az igény a felnőttképzésben, rövidebb idő alatt elvégezhető OKJ-s tanfolyamok iránt.”

– írja közleményében a Centrum Oktatóközpont.

Fontos tudni, hogy jelenlegi rendszerben megszerzett szakmai végzettségek, ugyanolyan teljes értékű szakmai bizonyítványnak számítanak majd a szakképzés változásai után is.

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek