Nyomtatás

Megint keresik az ország legszebb betlehemét

2019-12-02 800

Ismét kiírta a Magyarország legszebb betleheme elnevezésű pályázatát a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Hungarofest. A nyertes terveket 2020-ban valósítják meg.

Az ország legszebb betlehemének címére ismét pályázhat magánszemély, alkotó, civil közösség és városi önkormányzat is.

A pályázat kiírói arra biztatják a jelentkezőket, hogy használják fel az adott település, lakókörnyezet sajátosságait, népszokásait, a hagyományos betlehem elemeit, a tájegységre jellemző tárgyi és építészeti elemeket.

A pályázatokat 2020. január 6-án éjfélig várják Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. >>

A három győztes pályázó – amelyeket szakmai zsűri választ ki – milliós, félmilliós, illetve negyedmillió forintos nyereményekben részesül.

A tavalyi pályázatra Heves város készítette el a legszebb betlehemi installációt, amit idén a település főterén, a Helytörténeti Gyűjtemény előtt építenek fel. Az építmény hat méter széles és három méter magas lesz embermagasságú figurákkal, jászollal és bárányokkal. Terveit Gy. Gömöri Ilona főmuzeológus-néprajzkutató szakmai iránymutatása alapján Orosz Krisztina boconádi alkotóművész készítette el. A betlehemi installáció a város tulajdonában marad.

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek